HIVE

A Hive, azaz magyarul a Kaptár nevű játékot a társasjátékok sakkjának tudnám nevezni, ha a sakk nem lenne egy társasjáték. Hmm, érdekes mondat, lehet, hogy még én sem értem. De a lényeg az, hogy ez egy igen erős stratégiai gondolkodást igénylő, kétszemélyes absztrakt logikai játék.


A játékot ízeltlábúiszonyosoknak nem ajánlom, mivel minden "bábu" egy rovar/bogár/pók állatka, de ez lényegében csak azért van, hogy a különféle lépési képességeket lehessen valamihez kötni. Bármi lehetne a téma, de gondolom a hatszögletű elemek miatt esett a készítők választása az ízeltlábúakra.

Kivételesen most nem írom le a játék menetét, szabályait, mert legjobban úgy lehet megérteni, ha valaki megmutatja, úgyhogy legyen inkább itt egy videó...


Aki szereti az agymunkát, annak érdemes tennie egy próbát ezzel a játékkal. A játékelemek nagyon jó minőségűek, jó tapintásúak. Van egy nagyobb és egy kisebb méretű verzió is forgalomban, valamint vannak különleges kivitelűek is (carbon, fa, fém, stb.). A szabályok jól ki vannak találva, sokszor egy látszólag kilátástalan helyzetből is sikerülhet kijönni egy furfangos lépéssel. Annyi biztos, hogy ez a játék megdolgoztatja az agytekervényeket. Sőt már egy könyv is megjelent azok számára, akik igazán profivá szeretnének válni benne.

Több kiegészítő is megjelent hozzá, amelyek további érdekes lehetőségeket adnak ajátékosok kezébe.

Hive

Megjegyzések