7 WONDERS: DUEL - AGORA

A két hivatalos kiegészítő közül ez az, ami jobban bejött nekem. A Pantheon számomra nem hozott annyi újdonságot vagy változatosságot, hogy megérje megtartani. Ebben sokkal több taktikát, meglepetést és tematikát látok.

Az Agórában megjelennek a szenátorok lapjai és a szenátus táblája. Szenátorból kétféle van, a politikusok és a konspirátorok. A politikusok segítségével helyeket foglalhatunk a szenátusban (illetve átcsoportosíthatjuk a jelölőinket), amik különböző előnyöket biztosítanak számunkra (rendelet jelölők), ha mi vagyunk többségben az adott kamarában (ezekből 6 van). A konspirátorokkal viszont az ellenfelünket szúrhatjuk hátba mindenféle ármánykodással, de ezeket a hatásokat titokban kell előkészíteni és csak azután lehet használni.

Az épületlapok tabellája az első két korszakban 5, a harmadik korszakban 3 szenátorlappal növekszik. Kapunk két új csodát is, valamint egy jópár új játékhatást, mint például az ellenfél lánchatásainak használata, vagy egy még lefedett helyszín megépítése. A játékot már politikai győzelemmel is megnyerhetjük, ha mind a 6 kamarában többséget szerzünk.

Elkészítettem a szóló játékhoz való kártyákat is némi módosítással. Tesztelés alatt.

7 Wonders: Duel - Agora


Megjegyzések