WELCOME TO THE DUNGEON

Üdvözöllek a labi..., a kazama..., a dandzs..., eh a küldetésen. Ez a nemsokára magyarul is megjelenő játék már a címével is fejtörést okoz.

 
A WTTD egy könnyed, lényegében push-your-luck mechanizmusú játék, amiben a játékosok feladata, hogy megküzdjenek különféle szörnyekkel, legyőzve azok titokban kiválasztott csapatát a rendelkezésre álló segédeszközökkel.


A játékosok egymás után húznak a szörnypakliból és eldöntik, hogy az adott szörnyet behelyezik-e a küldetésbe, vagy megszabadulnak tőle véglegesen. Ez utóbbi esetben viszont a hős egy fegyverétől vagy segédeszközétől is búcsút kell venniük. Ha az adott játékos nem akar játékban maradni, tehát új szörnyet húzni, akkor passzol, és a kör további részében nem vesz részt. Persze így nem is nyerhet. Aki a körben utoljára marad állva, az fogja elvégezni a küldetést, amikor is az összegyűlt szörny lapokat egyessével felcsapjuk, és a megmaradt fegyvereink és életerőnk segítségével próbálunk meg túlélni. Akinek ez kétszer sikerül, az nyert.


A játékosok részleges információval rendelkeznek, minden behelyezett és eltávolított szörnyről tudja valaki, hogy melyik volt az. Így kombinálva dönthet arról a játékos, hogy vállalja-e a kockázatot és harcba száll a kincsért, vagy inkább hősiesen megfutamodik a kihívás elől.
Aki nem tudja vagy nem akarja kivárni a magyar megjelenést, az el is készítheti magának rögvest.

Welcome to the Dungeon

Megjegyzések