AGRICOLA

Ez egy mezőgazdasági üdítőitalról szóló játék... ja, nem. Ez a parasztkodó játék... nem, ez sem. Ebben a játékban a bárányok hallgatnak... eh, elég. Szóval ez a játék maga a megtestesült tematikus euró. Minden benne van, amit egy gazdálkodó, termelő témájú játéktól elvárhatunk.


Szánthatunk, vethetünk, arathatunk. Állatokat tenyészthetünk, azoknak elkerített legelőt és istállót biztosítva. Különféle mesterségeket sajátíthatunk el, valamint egy pár jó tűzhely, sütő és kemence megépítése is fontos, amiben a megtermelt javainkból ételt készíthetünk munkásaink számára. Bővíthetjük, modernizálhatjuk a lakásunkat, és persze gyermekáldást is vállalhatunk, amivel újabb munkáskezekre tehetünk szert.


A játék 14 fordulón keresztül tart, miközben újabb és újabb lehetőségek nyílnak meg előttünk némileg véletlenszerű sorrendben. A változatosságot a játék elején kisorsolt mesterség és kisfejlesztés lapok is biztosítják. 


A 6 betakarítási fázis során aratjuk le az elvetett növényeinket, szaporítjuk az állatainkat és persze meg kell etetnünk a munkásainkat is. A játék végén pontozzuk a megszerzett (és meg nem szerzett - minusz pont) javainkat, így érdemes nem csak egy-két területre öszpontosítani.


Az Agricola egyedül játszva is kiváló élményt ad, remekül hozza a gazdálkodós hangulatot. Jól és okosan kell beosztani a lépéseinket, mert a vidéki gazdák dolgos élete bizony nem egyszerű. A grafikai megjelenés aranyos, az alkatrészek minőségiek, bőven kapunk anyagot a pénzünkért, ráadásul a játék nem is drága (a cikk írásakor 9 ezer forint körül kapható). Idővel egészen biztosan klasszikussá fog válni, vagy talán már az is.

Agricola

Megjegyzések