CAPER: EUROPE

A túlárazott játékok korában jöjjön most egy olyan, kimondottan kétfős játék, ami lényegében egy kártyapakliból és 10 fém érméből (ami lehetett volna karton is) áll, olyan áron, amiből már egy Arnak is vásárolható. Az eredeti Caper játék ráncfelvarrott változata Kickstarteren valósult meg.

A képerben lángelmék személyében szervezünk össze pár tolvajt, akik különféle felszerelések segítségével próbálnak meg kifosztani különböző helyszíneket. Minden játékban 3 random helyszínen küzdünk a rivális lángelmével, helyszínenként maximum 3 tolvajt és tolvajonként maximum 3 felszerelést felhasználva.

A játék 6 fordulón keresztül (3 tolvaj és 3 felszerelés forduló) tart. A kijátszandó lapokat draftolással választjuk, minden fordulóban meghatározott darabszámú és fajtájú lapból. Ugyancsak előre meghatározott a kezdőjátékos személye is. A kijátszott lapok természetesen különféle hatásokat adnak, melyek kombinációi adják a játék lényegét. Nem csak a helyszínek elnyerése számít, hanem a lapok által biztosított jutalmak is hozzájárulnak a végső pontszám megállapításához.

Az európa verzió több eltérű hatású helyszínt tartalmaz, és az azokhoz tartozó lapokat az előkészítés során kiválasztva keverhetjük az alappaklikba, így az újrajátszhatóság és a változatosság is garantált. Akinek kedve van, elkészítheti magának házi verzióban (sorry for KS backers). Megjegyzés: a dobozborítón levő térkép érdekes... khm. :)

Caper: Europe


Megjegyzések