MAJOR GENERAL: DUEL OF TIME

Hosszú, nagyon hosszú idő után végre megérkezett ez a játék is a gyűjteményembe. Egy frappáns kétszemélyes kártyajáték, melyben katonai egységeket (tehát színes fakockákat) vezénylő generálisokat alakítunk és megpróbálunk a játék végére ellenfelünknél több és értékesebb területet birtokolni. Jó hadvezér módjára igazán próbára tehetjük a taktikai érzékünket. 

 

A játéktér 5 mezőből áll, melyre kezdetben mindkét játékos 8 kockát helyez fel a saját bázistól indulva (3-3-2). A játék végén az adott mezőt az a játékos fogja birtokolni, akinek több kockája van rajta (a döntlen senkié). Minél távolabbi a mező, annál több pontot ér az adott játékosnak.

 

A játékosoknak 8 akciókártyájuk van (két egyforma pakli, minden lapon két akcióval), melyet megkevernek és 3 lapot húznak kézbe. Ezekből kell minden körben kijátszania egyet, melyet a játéktér mellé helyez, és félig átfedhet vagy akár teljesen letakarhat előzőleg kijátszott lapokat. Ezután a játékos bázisától indulva végrehajtja a kártyákon levő akciókat. Egyes akciók az ellenfél felé néznek, azokat az ellenfélnek kell végrehajtania. Minden akciót kötelező végrehajtani, amennyiben lehetséges, így az is előfordulhat, hogy saját egységet kell elpusztítanunk vagy olyan egységet áthelyeznünk, amit igazán nem akarunk.

  • DEPLOY / TELEPÍT: Rakd egy egységedet a készletedből erre a mezőre. Ha nincs egységed a készletedben, nem történik semmi.
  • PUSH / NYOMUL: Nyomulj előre bármennyi saját egységeddel egy mezőt, majd nyomulj tovább ugyanennyi előzőleg azon a mezőn tartózkodó bármilyen egységgel! Csak akkor használható ha van saját egységed, amivel nyomulhatsz, van egység, amit tovább tudsz tolni és van mező, ahová tudsz tolni.
  • CHARGE / TÁMAD: Mozogj előre egy saját egységeddel egy mezőt, majd pusztíts el egy előzőleg azon a mezőn tartózkodó bármilyen egységet! Az elpusztított egység visszakerül a készletbe. Csak akkor használható, ha van saját egységed, amivel támadsz és van egység, amit el tudsz pusztítani.
  • SABOTAGE / SZABOTÁL: Pusztíts el egy bármilyen egységet ezen a mezőn! Ha nincs egység ezen a mezőn, nem történik semmi.
  • MOVE / VONUL: Mozogj bármennyi saját egységeddel egy mezőt előre! Ha nincs saját egységed ezen a mezőn, nem történik semmi.
  • RALLY / ÁTVEZÉNYEL: Helyezd át egy saját egységedet a tábla más mezőiről erre a mezőre! Ha más mezőkön nincs egységed, nem történik semmi.

A játék tartalmaz még 5 forgatókönyv kártyát is, amelyből a játék elején egyet kisorsolva módosíthatunk a játékmeneten, így tehetjük még érdekesebbé és izgalmasabbá a csatát.

Major General: Duel of Time


Megjegyzések