MISSION: RED PLANET

A Vörös bolygó nevű küldetésben űrhajósokat juttatunk a Marsra, ahol próbálunk minél több területen többségbe kerülni, és így minél több nyersanyagot (pontot) szerezve megnyerni a játékot.


Minden játékos ugyanazt a kilenc karaktert használja az akciók végrehajtására. Mindegyikük legalább két képességgel rendelkezik, amiből az első mindig az űrhajósok elhelyezése az indításra váró űrhajókba. Továbbá lehetőség van mozogni a Marson, eseménylapot húzni, ártani másik játékosnak, megváltoztatni az űrhajók úticélját, útnak indítani egy még nem megtelt űrhajót és a többi. A kijátszott lapokat majd csak akkor használhatjuk újból, ha az egyik karakter képességével az összes lapot visszavesszük a kezünkbe.


A játék 10 fordulón keresztül tart, illetve 3 termelésfázis és 1 felfedezésfázis kap helyet menet közben. A fordulókat egy jópofa számlálóval követhetjük soron. Ugyancsak igényesek az űrhajósok kis színes műanyag figurái, melyek szinte egymást tapossák a mars felszínén egy 5-6 fős játék során. A marsi zónák mindegyikén a három nyersanyag egyikét bányásszuk, melyekért pontokat kapunk.


A játékosok egy saját tikos küldetéssel indulnak neki a kalandnak, de van egy közös küldetés is, ami szerint a legtöbb jeget gyűjtő játékos kapja meg a jutalmát. A játék során persze további küldetéskártyák szerezhetők, melyek teljesítésével a játék végén további pontokhoz juthatunk. Ugyancsak hozzájuthatunk felfedezéskártyákhoz, melyeket a Mars bármelyik külső területéhez rendelhetünk titokban. Ezeknek a lapoknak pozitív és negatív hatásuk is lehet az adott területre vagy az ott levő űrhajósokra nézve.


Mutatós családi játéknak is nézhetnénk a Red Planet :) de az első játék után kiderül, hogy agymunkát jócskán követelő, eléggé összetett gateway gémmel van dolgunk. Nemcsak a karaktereink képességeit kell okosan beosztani, de figyelni kell az ellenfelek ténykedését is, ugyanakkor a saját terveink kivitelezésén is taktikusan kell munkálkodnunk, alkalmazkodva a mindig változó felálláshoz.


Sajnos a játék csak angolul érhető el, így aztán kénytelen voltam magamnak ezt is magyarítani (gondolom a kiadó megintcsak nagyon fog örülni).

Mission: Red Planet

Megjegyzések