EVO

Nem, ez nem egy autós rally játék. Ez az első használtan beszerzett játékom. Német kiadás, de mivel csak 15 olyan lap található benne amin van szöveg, ezeket könnyedén magyarítottam.


A játék második kiadása ez, ami egy alapos ráncfelvarráson esett át. Nem csak a külalakban lett sokkal mutatósabb, hanem pár szabályon is áramvonalasítottak. Az Evo egy licitálós, területfoglalós, harcolós, dínós játék, amiben a legtöbb fejlődéspontot összegyűjtő játékos nyer.


Ez persze nem olyan egyszerű, mivel a megszerezhető gének is FP-be kerülnek, és ezekkel tudjuk fejleszteni a dínócsordánkat. Egy kör 6 fázisból áll (éghajlat, fejlődés, kezdeményezés, mozgás, szaporodás, túlélés) és körülbelül 10 körig tart. Minden kör végén az éghajlatnak megfelelően bizonyos területeken levő dínók elhullanak (kivéve ha van ojan génjük ami megvédi őket). A játék végén pedig jön a nagy kihalás egy meteoritcsapásnak köszönhetően. Nem egy "hepiend", dehát a dínók sajnos így jártak (valószínűleg).


Nem csak a gének megszerzésével tudunk előnyhöz jutni, hanem eseménykártyákkal is befolyásolhatjuk a történéseket. Licitálással döntjük el, hogy melyik cucc kihez kerül. Terjeszkedni új dínók lerakásával, valamint más dínók megtámadásával és területének elfoglalásával lehet. A harc egyszerű kockadobással dől el, amihez egy egyedi kockát kapunk.


A játék 2-5 fővel játszható, minden játékosszámhoz külön játéktábla van. A dínó jelölők ténylegesen apró dínófigurák, de a színpaletta kissé furcsa választás (fekete, piros, kék, lila, rózsaszín). Ezen kívül van még egy halom karton jelölő, egy licitáló és sorrend jelölő tábla, öt játékostábla, egy textil zsák és egy éghajlatjelző korong. Van benne anyag rendesen. A "pimp"-elésben igazán ügyesek pedig apró játékdínó figurákra cserélhetik a kis fa jelölőket, amivel még teljesebbé tudják tenni a vizuális élményt.

Evo

Megjegyzések