AIR, LAND & SEA

Egy új kétszemélyes minigémet találtam, melyben tábornokok bőrébe bújva próbálunk győzelmet aratni három hadszíntéren, vagyis legalább kettőn ezek közül. A játékban mindössze 18 kártyalap található, melyekből minden fordulóban 6-6 lapot kapnak a játékosok véletlenszerűen.


A játék 12 győzelmi pont megszerzéséig tart, így több fordulón keresztül csatározhatunk. A játék során dönthetünk úgy is, hogy megfutamodunk az adott csatából, és minél előbb tesszük ezt meg, ellenfelünk annál kevesebb pontot szerez. A kezdőjátékos személye és a hadszínterek sorrendje fordulónként cserélődik. A lapok mindhárom hadszíntéren 1-6 értékűek és a 6-os kivételével egyedi akcióval is rendelkeznek. Ezek lehetnek egyszeri (azonnali) vagy folyamatos hatások. Alap esetben az adott színű lap csak a megfelelő hadszíntérhez játszható ki, illetve lefordítva bármelyikhez, de ebben az esetben csak 2 erősségűnek számít és nincs egyéb hatása.


A lapok akcióival viszont rengeteg lehetőség nyílik a taktikázásra. Lapok értékeit módosíthatják, lapokat fordíthatunk át velük (minden hadszíntéren csak a legutolsó lapot tudjuk átfordítani, de ezt megtehetjük az ellenfelünk lapjával is), lapokat helyezhetünk át (bármelyik saját lapot), és így tovább. Egy megfelelő időben kijátszott lap megfordíthatja a csata kimenetelét, illetve kombózásra is alkalmas lehet, mivel a felfordított lap hatását is végre tudjuk hajtani újra.

A játék elérhető PnP változatban is, amelyből én szokás szerint elkészítettem a magyarított verziót.

Air, Land & Sea


Megjegyzések