ARNAK ELVESZETT ROMJAI / LOST RUINS OF ARNAK

Hála a hazai társasjáték-ipARNAK, egy újabb remek, magyar nyelven kiadott játékkal gazdagodhatunk, amiben felfedezőkként derítjük fel az őserdő rejtett romjait. 

Ismét egy olyan játék, amiben a tervezők csavARNAK egyet a pakliépítő mechanizmuson. A megszerzett eszközlapok a húzópaklink aljára kerülnek. A kijátszott lapjainkat a menet közben szerzett ereklye- és félelemkártyákkal együtt megkeverve a kör végén ugyancsak a húzópakli aljára tesszük.

Arra mindenki készüljön föl, hogy a játék táblái (mert kettő is van) hatalmas területet eltakARNAK az asztalból, úgyhogy jó hasznát vehetjük majd a hosszú kARNAK. A táblán a két felfedezőnk számára tucatnyi hely biztosít jutalmakat. A felfedezőkön kívül egy nagyító és egy napló figuránk is van, amivel a tábla jobb oldalán egy ősi templomban haladunk egyre beljebb, természetesen erőforrások elköltésével és újabb jutalmak és játék végi pontok szerzésével.

A helyszíneket először fel kell fedeznünk, majd azokon ásatásokat végezhetünk. Az ásáskor a játékosok megkapják azokat a nyersanyagokat, amiket maguknak kikapARNAK. A helyszíneket őrzők védik. Az őrzők különféle misztikus lényeknek látszanak, például óriásrovARNAK, és nem örülnek a kalandorok által okozott perpatvARNAK. Legyőzésükkel viszont játékvégi pontokkal és egyszeri hatásokkal gazdagodhatunk. A győzelemre jó eséllyek azok pályázhatnak, akik a lapok, a nyersanyagok és az akciók kombóiból a lehető legtöbbet kifacsARNAK.

A játékkal azok is elégedettek lesznek, akik szóló játékot (és akár kampányt is) akARNAK, amit érdemesebb nehezebb fokozaton játszani (az alap nehézség túlságosan könnyű). A játék kivitele kimagasló. A grafikák gyönyörűek, az alkatrészek (amelyekből tonnányi van) kiváló minőségűek. Egyedül a kártyalapok tűnhetnek úgy, hogy nem állnának ellen vihARNAK vagy zivatARNAK, de ezeket sem nevezném szARNAK.

A cikkben elhangzott szóviccek lehet sokakat felkavARNAK és fejet vakARNAK. Azt gondolhatják, az esze ment el ennek a vén szivARNAK, de nevezzenek inkább tARNAK. A játék talán nem jön be minden magyARNAK, de a negatív vélemények engem most sem zavARNAK. Most be kell fejezzem az írást, mert megkívántam egy kis bARNAKenyeret, így sajnos már nem maradt hely az ugARNAK, juhARNAK, pitvARNAK, agyARNAK és udvARNAK.

Háziszabály: A kapott félelem lapok a kézbe kerülnek.

Arnak elveszett romjai


Megjegyzések

Megjegyzés küldése