CARTAGENA

Cartagena (ejtsd: kártáhéna) nevű város ugyan van Spanyolországban is, de sejtésem szerint a játék készítői a kolumbiai megfelelőjére gondoltak, ugyanis a kalózos téma miatt logikusabb a Karib-tenger partján keresgélni.


A játékban kártyáink segítségével próbáljuk eljuttatni az összes emberünket a célig, ami lehet egy csónak vagy a táblaelemek másik oldalán játszva egy kikötő. Az nyer, akinek ez először sikerül. A körünkben 3 akciót hajthatunk végre, melyek a következők lehetnek.
  • Kijátszunk egy lapot, és a neki megfelelő első üres szimbólumra léptetjük egy emberünket.
  • Egy emberünkkel visszalépünk a hozzá legközelebbi első foglalt mezőre ahol legfeljebb két bábú tartózkodik és annyi lapot húzunk, ahány emberrel ott találkoztunk.
  • Játékvariánsként egy másik játékos bábújával előrefelé lépünk a hozzá legközelebbi első foglalt mezőre ahol legfeljebb két bábú tartózkodik és annyi lapot húzunk, ahány emberrel ott találkoztunk.
Látható, hogy sok agymunkára nincs szükség, a lehetőségeink még a fejenként 6 bábú ellenére is eléggé limitáltak, a játék gyorsan folyhat. Ennek ellenére ügyes taktikára lesz szükség a győzelemhez.


A random pálya és az ellenfelek kiszámíthatatlan lépései miatt jó újrajátszhatóságú, kellemes családi versenyjáték ez. A szabálykönyvben további játékvariánsok teszik még változatosabbá a szórakozást. A minap láttam egy játékmenet videót erről a játékról és annyira megtetszett, hogy gyorsan el is készítettem magamnak az alap változatot.

Cartagena


Megjegyzések