7 CSODA: ÉPÍTÉSZEK

Na most majd biztosan sokan leszedik rólam a keresztvizet, de akkor is azt mondom, hogy ez a világ (egyik) legrosszabb játéka. Egyenértékű azzal, mintha félkarú rablóval játszanál, de a körülötted levőknek állandóan szerencséjük van, és bármit is csinálsz, azzal csak az ő malmukra hajtod a vizet.

A játék megpróbálja elhitetni magáról, hogy a döntéseiddel befolyásolhatod a végkimenetelt, de ez hazugság. Egy totális lutri az egész játék, nincs semmi befolyásod a megszerezhető lapokra. A tudománylapkákkal próbálnak némi taktikai lehetőséget belevinni a játékba, de a random lapjárásnak hála, ennek sincs szinte semmi jelentőssége.

Az egyik legszebb dolog egy négyfős játékban az volt, amikor két szemközti játékos sorban húzta fel a katonai lapokat, és pár kör alatt kéttucat ponttal vezettek a másik két játékossal szemben, akik nem tehettek ez ellen semmit, hiszen nekik nem jöttek katonai lapok. A megépülő csodák is kiegyensúlyozatlanok, némelyeken a célokat csak adott sorrendben teljesíthetjük, másokon viszont akár háromféle célra is koncentrálhatunk párhuzamosan.

Nagy szerencse, hogy a játékot a Board Game Arena weboldalon kipróbálhattam vásárlás előtt, és ezt ajánlom mindenki másnak is. Azért, hogy valami pozitívat is mondjak a végére, a játék komponensei kiváló minőségűek, a dobozrend példaértékű.

7 csoda: Építészek


Megjegyzések