HIVE: KIEGÉSZÍTŐK


Ugyan már írtam régebben az alapjátékról, de a szabályokra ott nem tértem ki, mert azok megtanulhatók a mellékelt szabályból, vagy jútyúb videókból. Viszont a játékhoz kapható három kiegészítő szabályai nincsenek benne a most megjelent magyar kiadásban sem, ezért úgy gondoltam leírom itt.


A Katicabogár mindig pontosan hármat lép, kettőt a kaptár tetején (mint a Szarvasbogár), és egyet onnan le.


A Szúnyog átveszi a vele szomszédos bogarak mozgási képességét, így a játék folyamán többféleképpen mozoghat. Fontos kitétel, hogy ha Szarvasbogárként felmászott a kaptár tetejére, akkor mindaddig Szarvasbogárként kell mozognia, amíg vissza nem tér a talajra.


A Pincebogár úgy mozog mint a Méhkirálynő, de mozgás helyett használhatja a saját különleges képességét is. Ilyenkor egy szomszédos bogarat mozgat két lépésben. Először saját magára, majd egy vele szomszédos szabad mezőre lépteti. Fontos kitétel, hogy nem mozgatható az a bogár, amit az ellenfél az előző lépésével mozgatott valamint a pincebogár által mozgatott ellenséges bogár is mozgásképtelen lesz az ellenfél következő körében. Ugyancsak tilos stócolt bogarakat mozgatni, valamint be kell tartani a kaptár egysége és a mozgás szabadsága szabályokat is.

Hive: kiegészítők


Megjegyzések