LEGTÖBBET JÁTSZOTT 10

Íme egy kedvcsináló lista az általam legtöbbet játszott 10 (+1) játékról, beleértve a digitális változatokat is.


Princesses Enchanted / Utolsó

  • Saját fejlesztés, a Love Letter és a Lost Legacy nyomdokain, maximálisan kibővítve és átalakítva az eredeti koncepciót. Toronymagasan a legtöbbet játszott játékom. Bármikor elővehető, egy forduló ritkán tart  5 percnél tovább. Mindössze 28 kártyalap, de akár 6 fővel is játszható. Taktika, dedukció, blöff, szerencse.

Scythe

  • Kedvenc játékom, mit is mondhatnék. Minden benne van, ami számomra egy társajátékot élvezetessé tesz. Gyönyörű grafika, háttértörténet, minőségi komponensek, variálhatóság, végtelen újrajátszhatóság, gondolkodtató akcióválasztás, összetett döntési mechanizmus, stb. Sajnos bizonyos okok miatt többnyire digitális formában játszom vele, pedig szinte minden kiegészítőjét beszereztem már és sok elemét tuningoltam is.

Evolúció: Új kezdet

  • Ez is saját gyermek, az eredeti játék bővített, továbbfejlesztett változata, ami rengeteg tesztjátékon keresztül formálódott, csiszolódott. Erősen gondolkodtató játék, viszont a szerencsefaktora (kártyahúzás) miatt főleg 3 vagy több játékosnak ajánlott. Ugyanakkor maximálisan konfrontatív játék, így sértődősöknek nem ajánlott.

Élre vagy halva

  • A legelső saját változatú, feltuningolt játékom a Beasty Bar mechanizmusával. Durván konfrontatív, de nem kell komolyan venni és akkor remek szórakozás. A rengeteg karakter miatt kicsit hosszabb a betanulási idő, de egy kis tapasztalattal már gördülékeny, viszonylag gyors a játékmenetű adok-kapok, ami a kézben tartott lapok számának csökkentésével még tovább gyorsítható. Szinte minden alkalommal asztalra kerül, így a tesztelése folyamatos, és mostanra már állja a sarat.

Tobago
  • Egy tematikus logikai játék, nem sok ilyet ismerek. Igazi kincskereső kaland, ahol a játékosok próbálnak minél jobban helyezkedni, nyomokat csepegtetni, több kincset bezsebelni. Az amulettes akciók teszik még izgalmasabbá a versenyt. Nálunk "apró" háziszabályokkal játsszuk.

Perudo

  • Gyors, vicces, szórakoztató blöffölde. Végy (mármint minden játékos) egy poharat és 5 kockát és kész a játék. A digitális változata is kifejezetten jó lett.

Civilization: A New Dawn

  • Összetett, izgalmas, különleges mechanizmusú játék, némi háziszabállyal feljavítva :) A magyar változatot én készítettem el magamnak, így volt csak esélye, hogy asztalra kerüljön. Aztán a csapatnak is bejött.

Patchwork

  • Letisztult játékmechanizmus, egyszerű szabályok, egy marék szerencse, csipetnyi taktika és persze tetrisz. Saját szóló szabállyal is kifejezetten élvezetes játék.

7 Csoda Párbaj

  • A szerencse és a taktika megfelelő arányú elegye. Élvezetes készletgyűjtő párbaj két játékos között. A téma elég lazán kapcsolódik, igazából bármi lehetne. A Pantheon kiegészítő nekem nem jött be, a Leaders viszont igen, és az Agórát is várom már nagyon.

Sakk / Paco Sako

  • A tökéletes klasszikusból egy tökéletes modern. Az előbbiről nem kell mondanom semmit, az utóbbi nagyszerűségét pedig nekem a láncreakciók adják. Egészen más szintű gondolkodást kíván.



Megjegyzések