SOLAR STORM

Most, hogy mindenkinek tele van már a töke hócipője a vírusokkal, kíváncsi lennék mennyit csökkent (vagy nőtt) a Pandemic társasjáték népszerűsége. Mindenesetre itt van ez az űrpandemicnek is nevezhető játék, melyben a játékosok közös feladata túlélni egy szörnyű napvihart (van ilyen szó?).

Az űrhajónk 9 helyiségből áll (3x3 rács), melyek közül a középső az energiamag. Ezt kell a játékosoknak a játék végéig újraindítaniuk úgy, hogy a többi szobából átirányítják az energiát. A szobák azonban minden körben sérülnek, ráadásul az idő haladtával egyre jobban. A játékosok a megfelelő erőforrások felhasználásával tudják javítgatni az űrhajó különböző részeit. Mindenki 3 akciót hajthat végre a körében, vagy ha kihagy egy kört, akkor kap egy bónusz akciólehetőséget a következőben.

A játékosok a saját körükben (az akciófázisban) mozoghatnak a hajón (ortogonálisan), javíthatnak a szobán, erőforrásokat szerezhetnek kockadobással, erőforrásokat csereberélhetnek egymás között, valamint aktiválhatják a szoba egyedi képességét illetve átirányíthatják az energiát a maghoz (de csak akkor, ha a szoba teljesen üzemképes, tehát nincs sérülése). Az akciófázis után minden körben erőforrásokhoz jutnak (de ez már nem kockadobás hatására történik), majd a sérüléspakliból felhúzott lap miatt egy vagy több szoba sérülést szenved.

A játékosok célja az összes (8) szoba energiáját átirányítani mielőtt a sérüléspakli elfogyna, vagy akár egy szoba is teljesen megsemmisülne, majd az energiamagnál összegyűlve és újraindítva azt, elhúzni a jó büdös francba megmenekülni a halálos csapdából. Minden szobából kétféle áll rendelkezésre (eltérő tulajdonságokkal), így a kellő változatosság is biztosított, valamint a játékot többféle nehézségi fokozaton játszhatjuk.  A Solar Storm egy minimális helyigényű, kevés alkatrésszel operáló, kooperatív kaland (bár szólóban is játszahtó), amit szokásomhoz híven elkészítettem magamnak magyarul.

Solar Storm

 

Megjegyzések