FLUTTERING SOULS / HOUNDS

Aki valami egyszerű, könnyen tanulható és játszható, csajos, kétszemélyes játékot keres az most jó helyen jár. A csapkodó lelkek kártyajáték csodaszép, színes pillangókat ábrázoló lapokból áll, melyekből különböző készleteket kell összegyűjtenünk. Hasonlóan a 7 csoda párbajhoz, itt is különféle elrendezésekben pakolhatjuk fel a lapokat, melyek egymást részlegesen fedve, passziánsz jelleggel szabadíthatók fel.


A témaválasztás tetszőleges, semmi köze a mechanizmushoz, így akár virágok vagy csavarbehajtófej típusok is lehettek volna a lapokon (mindössze 5 féle lap van). Én is hamarjában összedobtam egy kutyás készletet. A játékszabály megtalálható a BGG-n angolul, illetve Tamás bátya is jól elmagyarázza a tecsőn. Egy játszma kábé 15 percig se tart és az nyer, aki először nyer meg 3 menetet.


A lapokon láthatjuk, hogy egyes típusokból hány darab van, és hogy milyen csoportokért mennyi pontot kapunk. Van egy különleges lap is, ami egyrészt a döntetlent dönti el, másrészt kicserélhetjük az éppen felvett lapunkra, így blokkolhatjuk vagy kényszeríthetjük vele az ellenfelet. Minden körben lesz két lap, ami rejtve marad és nem kerül játékba, így (a lefordított lapokkal együtt) nem tudhatjuk előre, hogy mi az, amit hiába kezdünk el gyűjteni.

Fluttering Souls


Megjegyzések