SPRAWLOPOLIS

Ebben a játékban, ahogy azt a neve is mutatja, egy terjeszkedő várost alkotunk meg kártyalapok segítségével, és közben megpróbálunk három feladatot minél jobban megoldani, miközben a lehető legnagyobb egybefüggő városrészeket és minél kevesebb önálló utat próbálunk meg kialakítani. Hm, azt hiszem sikerült egy mondatban elmondanom az egész játékot.


A lapokon négy városrész típust (ipari-, kereskedelmi-, lakó- és zöldövezet) és utakat láthatunk különböző variációkban. A lerakás szabályai is egyszerűek. Csak fekvő nézetben (180 fokos forgatás megengedett), legaláb egy fél oldallal érintkezve vagy egy vagy több másik lap egy vagy több városrészét (egy teljes lapot sohasem) lefedve kell lerakosgatnunk a lapokat, így növelve a városunkat. Az utaknál legjobb, ha zárt hurko(ka)t, vagy egyetlen egybefüggő utat tudunk kialakítani, mert minden egyes különálló útszakaszért levonás jár. Az egybefüggő körzettípusoknál az adott típus legnagyobbjáért jár a pont. Ha sikerül elérnünk (vagy meghaladnunk) a 3 célkártyán feltüntetett pontok összegét, akkor nyertünk.


A teljes játék kevesebb helyet foglal el a zsebünkben, mint egy pakli magyarkártya, ugyanis a kiegészítő modulokkal együtt is csak 27 lapból áll. Mindezt bárki megszerezheti egy pizza áráért (ha nem számoljuk a nyomtatás költségét). A játék stílusa "kooperatív", de igazából ez egy szóló játék. 

Majdnem nyertem :)

Minden játszma más feladat elé állít, ugyanis a 18 alappakliból mindig 3 véletlenszerűen választott lap mutatja meg az adott játék során teljesítendő feladatokat, amelyekért a bónuszpontokat kapjuk, vagy éppen bukjuk el, így a változatosság garantált. A kiegészítő modulokkal pedig még több színt vihetünk a játékba.

Sprawlopolis

Megjegyzések