GAIA PROJECT

Ez egy Terra Mystica játék. Csak jobb. Na persze kinek a pap... De kezdjük most kivételesen rögtön a kákával. A játék "üzembe helyezése", azaz a kinyomkodás, zacskózás (szinte) több ideig tart mint egy játék :) Ez abból a szempontból jó, hogy látszik, kapunk anyagot rendesen a nem kevés, de igencsak sok pénzünkért. Viszont, ha már ennyi a cucc, akkor miért nem lehet egy rendes méretű dobozt adni hozzá? És ezzel ki is veséztük a negatívumokat.


A játék maga a TM ráncfelvarrott, javított változata. Minden megtalálható benne, ami az elődjében is, kibővítve még egy rakás érdekes és hasznos elemmel. A kultuszsáv (ami itt technológaia (sic!) sáv, hehe) végre nem csak úgy van, hanem fontos taktikai eleme lett a játéknak. A játéktér moduláris kialakítású lett. A GP játszható szólóban is, egy automata ellenfél ellen, így remek gyakorlási lehetőséget is kapunk. A töménytelen egyedi képességű faj tovább növeli az újrajátszhatóságot és a változatosságot.


Nálam a GP egyértelműen kiütötte a nyeregből a TM-t, ami nincs is már a gyűjteményemben. Sajnos a grafikai dizájn nem sokat erősödött, kicsit konyhafotosop érzésű számomra, dehát nem tetszhet minden artista stílusa, nem lehet mindenki Jakub Rozalski. A rossz szájízt azonban gyorsan feledteti a játékmenet. A GP egy ízig-vérig gémer játék, és összetettsége ellenére sem nevezhető bonyolultnak.


Gaia Project

Megjegyzések