TOBAGO

Tobago szigete a Karib-tenger déli részén található, régen a kalózok (gondolom én), manapság a búvárok kedvelt helye. A játékban az itt elrejtett kincseket kell a játékosoknak megtalálniuk.


A tartozékok csúcsminőségűek, különösen a három szobor anyaga különleges. A táblát 36 féle módon lehet összeállítani, és a játékelemeket is véletlenszerűen (bizonyos megkötésekkel) kell felrakni, így a változatosság is garantált.


Maga a játékmenet pedig a nyomozásról és a kincsek utáni hajszáról szól. Minden nyomot a játékosok adnak hozzá egy-egy kincs lelőhelyéhez, így leszűkítve a lehetséges helyszíneket. Amikor egy kincs helye már tuti, akkor aki kapja marja alapon indulhat a versenyfutás a terepjárókkal. Nade aki lemarad sem marad ki a jóból. Akik nyomokkal hozzájárultak a kincs helyének behatárolásához, azoknak esélyük lesz a megtalált kincsekből akár a legjobbat is megszerezni. A kincs elosztására ugyanis egy igen érdekes és ügyes mechanizmust találtak ki a játék tervezői, de hogy hogyan is működik ez azt nem árulom el :)


Minden megtalált kincs után misztikus módon amuletek bukkannak fel a tengerparton, melyek megszerzésével a játékosok különleges opciókhoz jutnak többek között, mint lapcsere, a kincs pontosabb behatárolása, újabb mozgás a terepen, vagy az átok sújtotta kincs hatásának kivédése.

Ez a játék egy igényes kidolgozottságú, jól megkonstruált gateway game, egy izgalmas kincsvadászat amiben végre nincs kockadobálás. 2-4 fővel játszható.

Háziszabályok: 

- Mindenki kap a játék elején 1 amulettet.
- Minden kincsnél az első nyom lap mindig random a pakliból és nem kerül rá jelző. Amikor valaki felveszi a kincset akkor az ő jelzője kerül rá, ahogy a sor végére is.
- Amikor átkos kincs jön fel, a büntetést meg kell fizetni, de a kincs szétosztása tovább folytatódik. 
- Amulett akciók: a játékos a körében több amulet akciót is végrehajthat, de egy féléből az adott körben csak egyet.
  • Egy nyomkártya kijátszása
  • A terepjáró mozgatása
  • Egy kincsjelző kocka eltávolítása
  • Védelem az átok ellen
  • Lapok lecserélése
  • Egy plusz iránytű felhelyezése egy olyan lapra amelyiken már van egy saját iránytűje. Egy lapon maximum 2 iránytű lehet. Csak olyan kincsnél lehet használni, amelynek a pontos helye még nem derült ki.
 
Tobago

Megjegyzések