DIZZLE

Eddig még nem volt nekem és nem is játszottam roll & write, azaz dobj és írj játékkal, így ideje volt egyet elkészítenem magamnak. A választásom a Dizzle-re esett.


Ez a játék 1-4 fővel játszható, különböző számú kockával és fordulóval. A játékosok a körükben dobnak az összes kockával, majd egymás után választanak egyet közülük és lerakják a játékostáblájukra. A lerakás akkor szabályos, ha egy már lerakott kocka mellé (ortogonálisan) tudja a megfelelő mezőre helyezni. Ha ez nem lehetséges, akkor egy már kiixelt mező mellé teheti. Ha ez sem lehetséges, akkor passzolhat (kiszáll a körből), vagy újradobhatja az összes megmaradt kockát és újabb esélyt kap a választásra. Azonban ha ekkor sem sikerül megfelelő kockát találnia, akkor egy már lerakott kockát vissza kell tennie a készletbe, megtartva annak értékét.


Amikor a kockák elfogytak, vagy mindenki passzolt, a lerakott kockák helyét kiixeljük és a következő játékos dobja újra a kockákat, amivel elindul az új kör. Amikor az összes fordulónak vége, összeadjuk a pontokat és a legtöbbet gyűjtő veszít. Ja, nem, az nyer. Ezt mindig összekeverem. Pontok járnak bizonyos sorokért, különféle tárgyakért (pl. drágakő, zászló, puzzle), illetve negatív pontok is szerezhetők. Ennek (és a szóló játék) részleteiről kérem kérdezze meg orvosát vagy szabálykönyvét.


A játék négyféle nehézségű táblával biztosítja a kellő változatosságot. Aki ügyes, kinyomtathatja magának ezeket, és akár laminálva is elkészítheti. Dobókockája meg mindenkinek van, ugye?

Dizzle

Megjegyzések

  1. "Sagrada" light, legalább is az ismertető után annak gondolnám.
    Én a minap vettem az első dobj és írj jellegű játékot(Ganz Schön Clever).
    Nyugodtan próbáld ki, szerintem tetszeni fog.
    Várom a jövőbeli írásaidat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, láttam már a gancot, csak egyelőre elriasztott a "sok" szabály, mit, hova, mikor, melyiket. Ez sokkal egyszerűbb. De megvan az app is úgyhogy idővel az is sorrakerül.

      Törlés

Megjegyzés küldése