ROLL PLAYER

Mivel sosem vonzott a szerepjáték, a kockadobálást meg gyűlölöm, nyilván azonnal lecsaptam erre a kockadobálós-szerepjátékkarakter-generáló játékra, és elkészítettem magamnak magyarul, mert éppen nem volt jobb dolgom.


A Gördülőjátékosban egy halom színes kockával kell nagyon sokat számolgatnunk. Vannak jellemzőink, amelyeknek bizonyos értéket el kell érniük, de cserébe sokféle akciót hajthatunk végre velük, maniplálhatjuk a lerakott kockáink értékét és helyzetét. Van továbbá egy osztály típus kártyánk, amely meghatározza a karakterünk... valaki... ki tudja... osztály... típusát.


A háttértörténetünket a háttértörténet kártyáról olvashatjuk el, de tolkieni mélységű történeteket ne várjon senki. A kártyán levő színeket kell az adott kockapozíciókkal eltalálni a játék végére. Ezekért természetesen győzelmi pontokat kapunk. Aztán ott van a személyiség kártyánk, ami a végpontozáson kívül befolyásolja a játék közben megszerzett képességkártyáink végrehajthatóságát. A fegyver és páncélkártyák is szintén módosíthatnak pár kockaértéket és meglepő módon a játék végi pontozásban is számítanak. És végül vannak tulajdonságkártyáink, melyek elképesztő csavart visznek a játékba: a játék végén pontokat kapunk értük.


A fordulók elején dobott kockákból körsorrendben választhatunk, majd a választott kocka sorszáma szerint vásárolhatunk újabb lapokat magunknak a piacról, már ha van rá elég pénzünk. Körünkben bármennyi képességkártyát használhatunk, de fordulónként csak egyet frissíthetünk fel a kimerült állapotából. Amikor a játékostáblánk összes helyét feltöltöttük kockákkal, a játék véget ér és végre számolhatunk. A legtöbb pontot gyűjtő bla-bla-bla. Aki szeret számolgatni, kombinálni, és kockákat manipulálni, az biztosan megtalálja ebben a játékban a SZÁMÍTÁSÁT (muahahaha).

A kockákat és a pénzeket kínából szereztem be, a karakterlapok, a háttértörténet- és a személyiségkártyák pedig kiegészültek a játékhoz beszerezhető Monsters & Minions kiegészítőbeli lapokkal, a nagyobb változatosság miatt.

Roll Player

Megjegyzések

  1. Tiszteletem! Nagyra értékelem munkáját én is nagy társasjáték rajongó vagyok.Sokszor próbálkozom én is kicsit módosítani a szabályokat hogy még játszhatóbb,élvezetesebb legyen a játék.Ez a játék is megfogott.Láttam hogy a Monster & Minions kiegészítőböl is van fent jónéhány lap.Megoldható lenne-e hogy a Minion kártyákat (26db) is megossza valahogy.Fordítás nélkül.Szeretnék kipróbálni egy házi szabályos verziót amihez szükségem lenne ezekre a lapokra.Még egy kérdés.Milyen programmal lehet ilyen profin megcsinálni a kártyákat.Válaszát előre is köszönöm üdvözlettel Farkas Zoltán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Photoshop-pal dolgozom, de nem a programtól függ ;) kiadványszerkesztésből éltem jópár évig, gyakorlat teszi a mestert. Van aki Gimp-pel is elboldogul, nekem attól feláll a szőr a hátamon. Az angol kártyákat elvileg el tudom küldeni, ha adsz egy email címet, vagy megkeresel a fészbúkon.

      Törlés
    2. Nagyon köszönöm válaszát.Fészbúkom szerencsére nincs.Email címem zeniwolf@gmail.com.
      Mindent nagyon köszönök.Szerintem még "találkozunk" itt.

      Törlés
  2. Tiszteletem!
    Már megint én.sikerült megcsinálnom pár játékot (köztük a troyes-t) de valami nem megy nekem. Hogy lehet vágójelet rakni a kártyák közé úgy ahogy maga csinálta pl. a roll player háttértörténet kártyáinál.Egyszerüen nem jövök rá.Honapok óta próbálgatom most az illustratorral próbáltam de az meg túl nagyot rak. Ha lehet segítsen.Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Illustratornál is be lehet valahogy állítani a vonalvastagságot, főleg, hogy az vektoros rendszerű, tehát nagyításkor az adott vonal vastagsága nem változik (persze ez is beállítható úgy is, hogy változzon). Én csak a Photosoppal dolgozom, az viszont pixeles. Ott az adott felbontás és pixelsűrűség (dpi) határozza meg hogy egy adott vonal a nyomtatáskor milyen vastag lesz. Általában 300 dpi sűrűséggel dolgozom, és a vágójelek 1 pixeles vonalak. A rajzolásuk meg kézzel történik, segédvonalakat húzok az egyik lap sarkához, majd megrajzolok egy keresztet és azt klónozom tovább a megfelelő távolságokra a többi sarokponthoz.

      Törlés
  3. Köszönöm válaszát.Ezért nem jöttem rá.Azt hittem van ilyen funkció benne.Bár gondoltam ilyesmire mert fura volt hogy az említett kép ps-ben megnyitásakor vannak rajta segédvonalak. mégegyszer köszönöm.
    Ui.:annyira megtetszettek a kockadobálós,manipulálós játékok hogy legujjabb projektem a dice brewing. Sajnos mindent úgy kell "összelopkodni hozzá a netről. Igaz hogy kapható de azért próbálkozom.

    VálaszTörlés
  4. Kedves László!

    Köszönöm a munkádat, nagyon hálás vagyok érte! A játékot már elkészítettem magamnak, teljesen jónak tartom, még a karakterlapok szürkelemezre ragasztása hiányzik, mert még nem döntöttem el, hogy a kockatárolós rész kivágásával szórakozzak-e. A kockák játék közbeni szétcsúszása elég idegesítő és ezen biztosan segítene a négyzetek kivagdosása csak félek, hogy nem fogom tudni igényesen megcsinálni azokat. Nem tudom, hogy Te kivágtad-e ezeket a négyzeteket, de ha esetleg lenne rá valami tuti tipped azt megköszönném :).

    Valamint esetleg megkérhetnélek, hogy elküld nekem a Monsters & Minions-hoz tartozó kiegészítőket?

    Előre is köszönöm!

    Üdv, DGábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem szenvedtem a kivágással, nem éri meg a szenvedést. Az MM meg sajna nincs meg, csak a fajokat emeltem át belőle.

      Törlés

Megjegyzés küldése