THE 7TH CONTINENT

A 7. kontinenst több okból vásároltam meg. Csak Kickstarteren jelent meg, tehát boltban nem lesz kapható. Már a második kiadását éli és a KS kampányokon befolyt összegeket látva, feltételezhetően nem egy rossz játék. Nincs benne kockadobálás, de 1000+ perc játékidőt igér. Kalandjáték akár szólóban is. Küldetésalapú játékmenet gyönyörű grafikával. A vélemények és értékelések, valamint a játékmenet bemutatók alapján felcsigázott, de a borsos ár itt is megkövetelt némi racionalizálást.


A játék mechanizmusa hasonló a múlt században divatos kaland-játék-kockázat könyvekéhez, amikor a történetben választási lehetőségek alapján különféle utakon haladunk és próbáljuk elérni, hogy a célunkat sikeresen teljesítsük. A döntéseinknek komoly következményei lehetnek. 


Persze a modern társasjátékoknak megfelelően ez az alap koncepció itt is jelentősen fel lett turbózva. Tárgyakat készíthetünk és használhatunk, felfedezhetjük a környezetünket, de a játék még rengeteg meglepetést tartogat, amiket nem akarok spojlerezni. A teljesen egyedi mechanizmus forradalmi újításnak mondható a jelenlegi társasjáték mezőnyben. Arra is lehetőség van például, hogy az aktuális játékunkat "elmentsük" és egy későbbi időpontban tudjuk majd folytatni.


Az alap dobozban 4 küldetés található, melyekben a ránk szállt átkot kell feloldanunk, miközben bejárjuk a hetedik kontinens különféle helyszíneit. A változatosságot és a történetmesélést a több mint 600 kártya biztosítja. Kalandjainkhoz hét szereplőből választhatjuk ki a nekünk legszimpatikusabbakat. A további kalandokat kiegészítők formájában illeszthetjük be a játékba. Az angol nyelv ismerete persze alapvető követelmény, nem tartom valószínűnek, hogy magyarul valaha is megjelenne.

Megjegyzések

  1. Szerintem az utolsó mondatodat módosítsd, mert a Gloomhaven bejelentése óta minden lehetséges :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése