POTION MOTION / APOTHECA

Ha ez a játék egyszer megjelenik a boltokban, nagy valószínűséggel igen sikeres lesz. Legalábbis az előzetes vélemények és videók alapján nekem úgy tűnik. A saját gyártású verziómat Potion Motion-nak neveztem el és minden akciókártyát átterveztem. A játék többi eleme nagyjából ugyanaz maradt, csak kisebb lett, amolyan zseb kiadás. Leginkább kétszemélyes játék, de a leírás alapján játszhatja 3 vagy 4 fő is. Én azért inkább a kétszemélyes játékra voksolnék így látatlanban.


Előkészületek:
  • Tegyük a játéktáblát az asztal közepére.
  • Keverjük össze a főzetek lapkáit és rakjunk képpel lefelé négyet az egyik átlóra, majd képpel felfelé kettőt a két megmaradt sarokba. Fordítsuk fel az átló két sarkán levő lapot, majd a képpel lefelé levő két lapkát forgassuk el úgy, hogy a nyíl ne nézzen egyik játékos felé sem.
  • A többi főzet lapkát tegyük egy zsákba.
  • Keverjük meg az akciókártyákat és minden játékosnak osszunk egyet képpel felfelé, majd rakjuk három lapot a táblára képpel felfelé. A többi lapból húzópakli lesz.
  • A kezdő játékos csak egy akciót hajt végre.

Játékmenet:

Minden játékosnak két akciót kell elvégeznie az alábbi négy közül, de sohasem csinálhatja meg kétszer ugyanazt az akciót:
  • Felfordít egy képpel lefelé levő lapkát és elvesz egy azonos színű követ.
  • Használja az egyik akciókártyán levő mozgatási módot. A tábla állapotának meg kell változnia. Két különböző akciókártyát lehet használni egy körön belül.
  • Feltölti a táblát 3 képpel lefordított lapkával. Annyi lapkát kell felhelyeznie, hogy pontosan 3 lefordított lap legyen a táblán. A lapkákon a nyíl a játékos felé mutasson. Ezeket a lapokat az adott játékos a felhelyezés során is és a későbbiekben is bármikor megnézheti. Természetesen csak akkor választható ez az akció ha háromnál kevesebb lapka van képpel lefelé a táblán. A feltöltéskor a lapkákat sorban, egyenként kell lehelyezni, nem vehető kézbe egyszerre több lap.
  • Vásárol egy akciókártyát. A táblán levő kártyákért két követ kell fizetni az adott színben, vagy három különböző színű kőért cserébe húzhat egy kártyát a húzópakliból. A tábláról megvásárolt lap helyét fel kell tölteni egy új lappal.
Ha a játéktér teljesen megtelik, akkor húzunk egy új lapkát és az összes olyan színű lapkát levesszük a tábláról, mint amit húztunk, majd ezeket visszatesszük a zsákba.


A cél, hogy legalább három azonos színű főzetet rakjunk ki egymás mellé egy sorban vagy oszlopban. Az átlós irány nem játszik. Ha ez sikerül, akkor azokat a lapokat levesszük a tábláról és letakarjuk velük az egyik akciókártyánkat. Ezt a kártyát a továbbiakban már nem használhatjuk. Ha nincs szabad akciókártyánk, akkor nem kapunk győzelmi pontot. A levett lapokat vissza kell rakni a többihez de egy megfelelő színű követ kapunk érte cserébe. Extra kombinációk (4 lapka, L alak, T alak, + alak) esetén ugyancsak kapunk egy követ jutalmul.

Az a játékos nyer aki háromszor gyűjt be főzetet.

Megjegyzések

  1. szia! Érdekelne, hogy hol töltötted le,, kiprobálnám én is:) ill. hol gyártottad le?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bekkeltem a KS projektet, így kaptam PnP verziót, abból szerkesztettem meg a lapokat, aztán a TGC-vel (www.thegamecrafter.com) gyártattam le a lapkákat, kártyákat és vettem tőlük kis színes köveket. A táblát meg a netől leszedett képből szerkesztettem át és öntapra nyomtattam, majd azt kartonra ragasztottam.

      Törlés
  2. ok, köszi:) Azt hiszem ismerkednem kell a KS-sel:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése