NMBR9

Ebben a lapkalehelyezős absztrakt játékban szokatlan és meglepő módon lapkákat kell lehelyeznünk. Ezek a különböző színű és alakú lapkák számokat ábrázolnak 0-tól 9-esig.


A játék nem igényel semmiféle előkészületet, ugyanis a doboz inzertjéből játszunk, a lapkákat onnak vesszük ki. Minden számból kettőt fogunk felhasználni, ennek sorrendjét egy kártyapakli segítségével határozzuk meg. A soron következő lapkát a többi mellé bárhová letehetjük, csak érintkezzen egy rácspontban a már lent levőkkel.


Az adott lapkát lerakhatjuk a többi lapka tetejére is, ha legalább kettő alatta levővel érintkezik és nem lóg le vagy nem fed le üres lyukat. Minél magasabb szintre tudunk telepíteni, annál több pontot fog érni a lapka a játék végén.


A NMBR9 egy multipléjer szoliter, mivel mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti. A többiek építményébe semmi beleszólásunk sincs, így akár szólóban is ugyanúgy játszható. Egy dobozzal maximum 4-en játszhatjuk ezt a villámgyorsan tanítható, rövid de szórakoztató logikai játékot.

NMBR9

Megjegyzések