KANAGAWA

A keleti témájú és vizuális megjelenésű játékok egy újabb gyöngyszeme ez a 2-4 fős társasjáték. A doboz végre normális méretű, a beltartalom pedig igényes. Az inzert itt kiválóan látja el a funkcióját és kapunk egy igazi bambusz játéktáblát, amit feltekerve tárolunk. A doboz felületének egyes részei fényes kiemelést kaptak, ezzel is emelve az esztétikai minőséget.


A játékban festőművész tanulókat alakítunk, akik megpróbálják fejleszteni tudásukat, hogy minél szebb tájképet tudjanak festeni. A játék kezdetén két ecsetünk van, ezek a "munkásaink", ezek felhasználásával hajtjuk végre az akcióinkat, azaz festjük meg a képünk részleteit. A lapoknak két funkciója van, vagy a festményünk egy részét ábrázolják, vagy egy új képességekkel gazdagíthatnak minket. A lapok megszerzése egy érdekes mechanizmussal történik, aki előbb választ a soronként kirakott lapokból, az kevesebb de adott esetben hasznosabb laphoz juthat, mint aki megvárja a végső leosztást.


A festményünkön épületek, fák, állatok és személyek láthatók, melyekből minél előbb kell minél többet megfesteni, mert az értük járó bónusz lapkákból típusonként csak egyet szerezhetünk. Ugyanígy a megszerzett tudásainkért is kaphatunk bónuszokat, valamint a játék végén a leghosszabb azonos évszak grafikával rendelkező sorozatért is pont jár. A játéknak akkor van vége, amikor valaki megfest legalább 11 képrészletet. A győztes kiléte viszont csak végső pontszámlálás után derül ki.


A Kanagawa egy könnyen tanulható de kihívásokat is tartalmazó, szemetgyönyörködtető filler társasjáték, amiben bizony használni kell az agytekervényeinket is, ha nyerni akarunk.

Kanagawa

Megjegyzések