IMHOTEP

Az Imhotep az a fajta játék, amit 10 perc alatt el lehet magyarázni, mindenki azonnal érteni fogja a játékmenetet, de a győzelemhez csak komoly taktikai küzdelem árán juthatunk majd.


A játékban hatalmas kövekkel megrakott hajókat kell eljuttatni egyiptomi kikötőkbe, ahol nevezetes épületeket építünk fel, természetesen pontjutalomért cserébe. A játékosok a körükben négy akció egyikét hajtják végre. Feltölthetik a készletüket egyszerre max. 3 kővel (1), berakhatnak egy követ bármelyik hajóra, bármelyik üres helyre (2), behajóztathatják bármelyik kellőképpen megrakott hajót bármelyik szabad kikötőbe és ott sorban kirakodva juthatnak azonnali vagy későbbi (forduló vagy játék végi) pontokhoz vagy bónusz lapokhoz (3), illetve végrehajthatják egy előzőleg megszerzett kék színű lapjuk akcióját (4). A többi lappal egyéb jutalmak járnak, mint készletgyűjtésért pont (lila), játék végi bónuszok (zöld), illetve azonnali jutalmak (piros).


Minden kikötőben más és más épület építésével különféle módokon tudunk pontokat szerezni. Van ahol obeliszket állítunk, van ahol sírkamrát illetve templomot építük, és természetesen a piramisok sem hiányozhatnak a sorból. Van egy piac is, ahol a kártyalapokhoz juthatunk.


A kikötők lapkái variálható kétoldalas karton elemek, melyek színesítik és változatossá teszik a játékot. A köveink hatalmas kockák, a grafika jó minőségű és örömteli, hogy a játék magyarul is kapható. A játékmenet elég gyors, hat fordulón keresztül tart, egy meccs általában fél óra alatt lefut. 2-4 fő játszhatja.

Imhotep


Megjegyzések