CAMEL UP KÁRTYAJÁTÉK / CAMEL UP CARDS

Ezúttal ismét egy társasjáték kártyásított változatához van szerencsénk. Az eredetiről nem sok jót tudok elmondani, lévén hogy én vagyok a Halál A Dobókockára Liga alapítója, elnöke és összes tagja egyszemélyben. Ebből dedukciós úton kikövetkeztethető, hogy az eredeti Camel Up játékban bizony dobókockákat kell dobálni.


De nézzük inkább a kártyajáték verziót. A játék egy teveveve...verseny, ahol fogadásokat kötünk a versengő tevékre, mint azt egy normál lóversenyen is tennénk. Itt azonban a tevék egymás (hegyén) hátán is közlekedhetnek, és ha a legalsó teve mozog, az bizony viszi magával a rajta pöffeszkedő egy vagy több tevét is. Emiatt a verseny képe elég gyorsan tud drasztikusan megváltozni.


Hogy melyik tevék mozognak majd, arról lesz némi halvány fogalmunk, csakhogy a beadott lapokat csak keverés után fedjük fel, így a mozgás sorrendje kiszámíthatatlan. De ez a játék tudatosan nem a komoly stratégiáról szól, sokkal inkább egy vicces, meglepetésekkel teli, könnyű szórakozást ígérő party versenyjáték.

Camel Up Kártyajáték

Megjegyzések