SKULL & ROSES

A Koponya és rózsák egy blöffölős partigém, amit akár egy kocsmában is lehet játszani, ugyanis nem kell hozzá más csak fejenként 4 egyforma söralátét, amiből 3-ra rózsát, egyre koponyát rajzolva készen is van a játék. Játszhatja 3-6 játékos.

 
A szabályok megértése valamivel nehezebb mint egy hasonló blöfföldénél, de beleugorva egy kör után mindenkinek világos lesz. Első lépésként minden játékos lerak maga elé lefordítva egy lapot, majd ezután körsorrendben mindenkinek két lehetősége van. Vagy lerak egy újabb lapot vagy licitál egy számot. Arra fogad, hogy hány lapot tud felfordítani a sajátjaival kezdve anélkül, hogy koponyát fordítana fel. Ekkor a következő játékosok vagy passzolnak vagy felüllicitálják az előző licitet. Ha egy ember kivételével mindenki passzolt, akkor annak fel kell fednie a lapokat. A sajátjai után (ha nem bukta be) bárkitől bármilyen sorrendben felfedhet lapokat. Ha sikerül a licitnek megfelelő rózsát felfedni akkor megnyerte a kört. A játékot két nyertes körrel lehet megnyerni.


Ha viszont bebukta a licitet, akkor elveszít egy lapot. Ha valaki másnál fordított fel koponyát akkor az a személy húz egyet a játékos lapjaiból, ha saját magánál bukta el, akkor ő dönti el melyik lapját dobja el. Akinek minden lapja elveszik, kiesik a játékból. A másik módja a játék megnyerésének ha valaki utoljára marad lappal a kezében.


Én pókerzsetonokból készítettem el a játékot, de lényegében bármiből elkészíthető.

Megjegyzések