TOKAIDO

Japános téma, szép dizájn, egyszerű játékmenet jellemzi ezt a gyűjtögetős játékot. Mivel ez is egy olyan társas ami a kiegészítőkkel együtt a borzasztó és a rettenetes közötti árfekvésbe emelkedik, inkább elkészítettem magamnak. Viszont amint megjelenik az Android app verzió, azt biztosan meg fogom venni.


A játékot 2-5 fő játszhatja, 4-5 fő esetén néhány állomást két ember is használhat egymással párhuzamosan. A cél az, hogy utazásunk során minél több pontot szerezzünk különféle helyszínek meglátogatásával, tárgyak, festmények, ételek és élmények megszerzésével.
Az út 4 szakaszból áll, minden szakasz végén egy fogadóba térünk be, ahol egy jót kajálhatunk, már ha marad addigra még pénzünk. Ugyanis a büdzsénk elég szűkre szabott, okosan kell beosztani a zsét. A játék elején egy karaktert választhatunk magunknak, aki egyedi képességével segít minket az utazás során. 
A soron következő játékos mindig az, aki az úton a legutolsó helyen áll (hasonlóan mint a Patchwork-ben), és bárhova léphet maga előtt ahol üres mezőt (vagy egy soron következő fogadót) talál. A különböző helyszíneken van lehetőség a pontjaink gyarapítására. A faluban tárgyakat tudunk vásárolni készletgyűjtés okán. A teplomnak pénzt adományozhatunk, amiért pontokat kapunk (a végén pedig az adományok mennyisége alapján újabb pontokat kapunk). Fürdőket látogatni szintén pontokért cserébe lehet. A farmokon besegítünk a munkálatokba amiért pénzt kapunk. A túránkon összefuthatunk érdekes emberekkel, akiktől mindenféle értékes dolgokat szerezhetünk. A bejárt tájról készült panoráma festmények darabjait összegyűjtve pedig szintén a pontjainkat tudjuk gyarapítani.
A fogadóba betérve meglepő módon ugyancsak pontokat kaphatunk az elfogyasztott ínyencségekért, valamint itt bevárjuk a többi utazót, hogy aztán kipihenve vágjunk neki a következő szakasznak.

A játék közben és végén még kiosztásra kerül pár bónusz pont az egyes laptípusokból legtöbbet vagy legelőször begyűjtő játékosnak. A mechanizmus és a játékmenet könnyen érthető és elsajátítható, a játék maga szemetgyönyörködtető, egy menet pedig fél óra alatt letudható. Aztán indulhat egy újabb túra visszafelé, kifulladásig.

Tokaido

Megjegyzések