TERRA MYSTICA

A TM az előzőekben ismertetett Finca tökéletes ellentéte. Valódi hevi juró. Nem csak azért mert a dobozban levő minőségi játékelemek nagyjából 3 kilót tesznek ki, hanem mert a játék maga egy igazi agyzsibbasztó pontvadászat.


A pontok megszerzésére töménytelen módunk lesz a játék során, és a nehézség abban rejlik, hogy megtaláljuk ennek az optimális módját. Nem fogom ismertetni a játékmenetet, mert egyrészt elkopna a billentyűzetem, másrészt megtették már ezt előttem rengetegen.


Annyit azonban el lehet mondani, hogy a játékban nincs dobókocka, a szerencsefaktor a játékostársak tevékenységéből adódó előnyökre és hátrányokra korlátozódik. Van benne egy teljesen egyedi mechanizmus a hatalomjelzőkkel, egy négy sávon történő versengés az elsőségért, egy kis területszerzés, épületfejlesztés, és az ezekkel összefüggésben változó "nyersanyag" bevételek, valamint az elmaradhatatlan bónuszok. 


Az újrajátszhatóságot az alap játékban levő 14 féle, különboző egyedi képességű népcsoport biztosítja, ami a Tűz és Jég kiegészítő beszerzésével még hattal növelhető. Sajnos a játék ára elég húzós, de aki ügyes, azért jócskán faragott áron be tudja szerezni német vagy lengyel forrásból. A TM jelenleg negyedik helyen áll a BGG toplistáján és számomra ilyen egy igazi TÁRSASJÁTÉK.

Terra Mystica

Megjegyzések