LEMMING

Nálunk ezt a játékot hívtuk már pockosnak, patkányosnak, ürgésnek, pikacsúnak - mindennek csak éppen lemmingesnek nem. Ettől függetlenül aranyos kis családi játék 2-5 fő részére.


Minden játékos két tengerimalacot indít el egy futóversenyben, ahol különféle terepeken kell átverekedni magukat a megfelelő kártyalapok segítségével. Az nyer, aki elsőként juttatja mindkét hörcsögét a célba. Ötféle tereptípushoz ötféle kártya tartozik. A kártyákon levő számoknak megfelelő mezőt léphetünk a hozzá tartozó vagy a semleges mezőkön. Ha az adott kártyacsoport legfelső lapjánál nagyobb értékűt rakunk, akkor a kártyacsoportot lecseréljük erre az új, nagyobb értékű lapra és mielőtt lépünk, lerakhatunk egy olyan típusú mező lapkát a tábla tetszőleges mezőjére. Ha viszont azonos vagy kisebb értékűt rakunk, mint a csoport legutolsó lapja, akkor a kártyákon levő összegnek megfelelő számút léphetünk. 


Ha nem akarunk/tudunk lépni, vagy már nincs több (jó) lapunk, akkor lépés helyett feltölthetjük a kezünket a húzópakliból hat lapra (akár el is dobhatunk előbb lapokat). A lépéseink során olyan mezőre nem léphetünk amin már áll egy másik mókus, de ha van elegedő számú lépésünk, akkor ennek fejében odébb tudjuk taszigálni őt (vagy a mi másik görényünket).


Egy menet fél óra alatt lemegy, a megfelelő taktika kitalálása azonban nem fogja azonnal adni magát. A kártyákon levő aranyos grafikák pedig biztosan a gyerekek kedvencei lesznek.

Lemming

Megjegyzések