FORBIDDEN DESERT

A Tiltott Sivatag ugyancsak fémdobozos, mint elődje, a Forbidden Island, és ugyancsak lapkák és megszerzendő tárgyak vannak benne. A játékmenet is hasonló, de a játék maga az elődjének egy javított, fejlesztett, lecsiszoltabb változata.


Itt is vannak megszerzendő tárgyak (4 darab), bónuszokat adó kártyák, de a lapkák nem elsüllyednek, hanem homok alá temetődnek, illetve vándorolnak. Itt is van egy pakli, amiből egyre több lapot kell felcsapni minden játékos körének végén. És itt is van egy végső hely, ahonnak az egész csapatnak egyszerre kell elmenekülnie, miután megszerezték a kijutáshoz szükséges gépalkatrészeket.

A játékot háromféle képpen veszíthetjük el, és valószínűleg jópárszor el is fogjuk. Ha valamelyik kalandor szomjan hal, ha az összes homoklapka elfogy, illetve ha a homokvihar jelző eléri a tetőpontját.


A megszerzendő tárgyak helyét mindig két lapka jelöli ki, egyik a sort, a másik az oszlopot. A lapkákat a homok alól kiásva és felderítve tudhatjuk meg, hogy mit tartalmaznak (jutalmat, kutat vagy iránymutatást). A szereplőknek körükben 4 akciójuk van, ami lehet homok eltávolítás a saját vagy szomszédos lapkáról, mozgás ortogonálisan a nem blokkolt lapkákon, lapka felderítése, alkatrész felvétele. A bónusz lapok és a víz átadása azonos lapkán állva, valamint a bónuszok felhasználása nem kerül akcióba. A különféle szereplők természetesen különféle egyedi speciális képességgel rendelkeznek, melyeket okosan kell kihasználni.


A játék úgy tűnik jóval nehezebb mint az előd, sokkal több jó stratégiai döntés kell a győzelemhez és persze némi szerencse is. 2-5 fővel játszható.

Forbidden Desert

Megjegyzések