7 WONDERS: DUEL

A 7 Csoda sikerére alapozva jelentették meg a játék két főre átalakított változatát. A témát és az alap kártyavásárlós mechanizmust megtartották, és egy három fordulós játékmenetet alkottak piramis solitaire mintákban kirakott lapokkal.


A játékot háromféleképpen lehet megnyerni. A végső pontozáskor akinek több pontja van, illetve a játék közben ha valaki kilenccel több hadászat jelet gyűjt össze mint az ellenfele, valamint ha mind a hat tudományos jelből begyűjt egyet. Ha nincs egy lap megvásárlásához szükséges nyersanyagunk, akkor azt bármikor vásárolhatunk két pénzért, plusz egy pénzt kell fizetnünk minden egyes nyersanyagért amivel az ellenfelünk is rendelkezik. Kicsit bonyolultan hangzik, de nem az. Például ha nekünk van kövünk de nincs fánk, de az ellenfélnek van kettő, és meg akarunk venni egy olyan lapot ami egy kőbe és egy fába kerül akkor fizetnünk kell a banknak 4 aranyat. A lapok eldobásáért is két arany jár, plusz annyi, ahány sárga lapunk van már. A költségeket persze a lapokkal szerzett előnyökkel csökkenthetjük, ahogy az eredeti játékban is, valamint itt is építhetünk csodákat további jutalmakért.


A játékban sajnos igen jelentős a szerencsefaktor. Néha úgy jönnek ki a lapok, hogy ha bele gebedünk sem tudunk semmit csinálni az ellen, hogy az ellenfél kapja a jobb lapokat. Ennek ellenére a 7WD egy kellőképpen változatos, enyhén összetett, szórakoztató páros játék, amire mindig kapható vagyok.

7 Wonders: Duel

Megjegyzések