WESTEROS INTRIGUE / AD ASTRA

Ez a játék szép angol szóval egy retheme, vagyis egy már meglevő játék újra kiadása más grafikával. Az eredeti játék Penguin névre hallgat, ebből készült két kártyás verzió is Penguin Party és Game of Thrones: Westeros Intrigue néven. Ez utóbbi megismerése után döntöttem úgy, hogy elkészítem magamnak házilag. És azért, hogy minél több licenszt sértsek meg, négy nagy sci-fi frencsájzt használtam fel hozzá.


A játék maga végtelenül egyszerű. A pakliban négy féle színű lapok vannak. A játékosok számától függően felosztjuk a paklit (2 játékos 14 lap a maradék nem játszik, 3 játékos 12 lap, 4 játékos 9 lap, 5 játékos 7 lap a maradék lap a kezdő lap, 6 játékos 6 lap), majd a játékosok egymás után helyeznek le lapokat, ha tudnak. Lényegében egy piramist építünk, ahol az alsó sorban maximum 8 lap lehet (2 játékos esetén 7). Ennek tetejére is helyezhetünk lapot, ha az alatta levő két lap közül legalább az egyik olyan színű mint a lehelyezendő lap. Ez a sor így természetesen már egy lappal kevesebből fog állni. Ha valaki nem tud rakni az passzol.


A menetet az nyeri aki az utolsó lapot rakja a piramisra. A nyertes húzhat egy jutalomkártyát, amivel csökkenti a büntetőpontjai számát. A megmaradt lapok ugyanis büntetőpontnak számítanak. Annyi menetet játszunk, ahány játékos játszik. A végén a legkevesebb büntetőpontot elérő játékos nyer. Döntetlen esetén a jutalomkártyákon levő csillagok száma dönt, a legkevesebb csillag nyer.

Ad Astra

Megjegyzések