DEAD MAN'S GALLERY

Ez egy rendhagyó cikk lesz, ugyanis egy olyan játékot ismertetek, ami két másik játék egyvelege. Az alapot a Circus Flohcati című játék szolgáltatja, de a Dead Man's Draw játék paklijával játszuk (mármint az én DMD paklimmal, ami 1-8-ig számozott lapokat tartlamaz 10 féle ábrával, és szükség lesz még 4 "szabadjáték" akció lapra, amit a játékos segédlet lapok testesítenek meg).


Lényegében egy push-your-luck-set-collection játékról van szó. A soron következő játékos ha akar, lapokat csap fel a húzópakliból. Ha olyat csap fel ami már szerepel a sorban, akkor a felcsapott lap a dobópaklira kerül és a játékos köre véget ért. Húzás után vagy helyett a játékos választ egy lapot a felcsapottak közül és a kezébe veszi. Ezután már több lapot nem csaphat fel és nem is választhat újat. A játékos ezen kívül Triót alkothat három azonos értékű lapból, és azokat maga elé fekteti. Ezek a hármas lapcsoportok a játék végén 10-10 pontot érnek majd. A játékos a körében több triót is lerakhat.


Ha a felcsapot lap akció lap, akkor az a dobópaklira kerül és mindaddig újabb lapokat csapunk fel amíg a sorban már szereplő lapot húzunk. Ekkor ez a lap is a dobópaklira kerül, de a játékos köre nem ér véget, választhat magának lapot és alkothat Triókat is.


A játék addig tart amíg az összes lap elfogy a húzópakliból és a felcsapott készletből is, illetve ha valakinek sikerül mind a 10 féle lapból összegyűjtenie egyet a kezébe és a körében bejelenti, hogy Galériája van (ez neki újabb 10 pontot ér). A végső pontozás a játékosok előtt levő Triók száma szorozva 10-zel plusz a kézben lévő lapok közül minden típusból a legnagyobb értékűek összege. A játék végén a kézben maradt Triók és a be nem jelentett Galériák nem érnek pontot. A legtöbb pontot elérő játékos nyer.

Dead Man's Gallery

Megjegyzések