TREASURE HUNTER / KINCSVADÁSZ

A Kincsvadász egy draftolós családi játék a Tokió Királya szerzőjétől, amiben meglepő módon kincsekre vadászunk.


A lapjaink nagyrésze kincsvadászokból áll akik 3 helyszínen próbálnak szerencsét, a kékkel jelölt Fagyos Hegyen, a zöldel jelölt Kusza Dzsungelben és a pirossal jelölt Láva Barlangban. Van még pár akciólap, amikkel módosíthatjuk a vadászaink által képviselt lapértékeket, pénz lapok, valamint kutyák, amelyekkel a pénzünkre pályázó goblinokat tarthatjuk távol.


A játék első része a draftolás. Minden játékos 9 lapot kap, amiből egyet kiválaszt magának, a többit pedig továbbadja a következő játékosnak egészen addig, amígy a lapok elfogynak a kezéből, így mindenkinek a saját maga által választott 9 lapja lesz. Persze a döntés nem egyszerű, hiszen több jó lap is lehet a kezünkben és el kell dönteni, melyik választása a legoptimálisabb.


A draftolás után a 3 helyszínt sorban végigjárjuk. Minden játékos kirakja az adott helyszínhez tartozó lapjait. Minden helyszínen 2 kincs van, amiket a legkevesebb és a legtöbb pontot érő vadászcsapat kapja. A vadászok értékét akciólapokkal módosíthatjuk. A kincsek között vannak rossz kincsek, melyek a játék végén negatív pontot érnek és ezeket persze célszerű elkerülni. Kincsekért csak az szállhat versenybe, akinek legalább egyes értékű vadásza van, tehát a minimum kincsért is meg kell küzdeni.


Ezután a pénz lapok beváltása következik, majd a goblinok támadását kell kivédeni a kutyás lapokkal. Akinek gyengébb kutyái vannak mint a támadó goblinok, annak fizetnie kell. Aki a legerősebb falkával rendelkezik, az legyőzi az összes goblint és megszerzi az elrabolt pénzeket is.


A játék 5 körből áll. A megszerzett dolgok között nem csak kincsek vannak, hanem bónusz lapkák is, melyeket menet közben lehet beváltani, illetve a végelszámolásnál érnek pontot. Az ötödik körben ilyen bónusz lapkákat már nem rakhatunk ki a megszerzendő kincsek közé.

A rettentő ügyes emberek fejjel lefelé játszanak :)

Egy játszma fél óra alatt lejátszható. A komponensek szépek, jó minőségűek. Rengeteg karton lapkát kapunk, de ezért meg is kérik az árát. Persze jól mutatnak a vastag lapok, de semmi hasznos funkciójuk nincs azon kívül, hogy nehéz keverni őket. Ettől függetlenül a Kincsvadász egy minden korosztálynak ajánlható, szerencsefüggő, könnyed családi játék 2-6 fő részére.

Treasure Hunter

Megjegyzések