TIC TAC CHEC

Egy érdekes mini sakk variánst találtam, ami a 4x4-es tic-tac-toe és néhány sakkbábú keresztezéséből jött létre. A cél, hogy elsőként hozzunk létre a saját bábuinkból egy 4-es sort, bármilyen irányban, átlósan is. Ehhez egy bástya, egy huszár, egy futó és egy gyalog áll a rendelkezésünkre.


A játék során két dolgot tehetünk meg. Vagy felhelyezünk egy bábut egy tetszőleges, üres mezőre, vagy lépünk valamelyik bábunkkal a sakk szabályai szerint (kivéve a gyalog, amivel csak egy mezőt léphetünk és ha elértük az ellenfél első sorát, akkor visszafelé mozgunk, majd ha visszaértünk a saját első sorunkra, ismét rendes irányban haladunk - ezt érdemes valamivel jelezni). Az ellenfelünk leütött bábuit visszakapja és azokat ismét felhelyezheti a táblára, ha akarja. Ugyanígy tehetünk temészetesen mi is a saját leütött bábuinkkal. Fontos szabály még, hogy elkezdeni lépkedni a bábukkal csak az első három bábu felhelyezés után lehet.


Ötletes kis stratégiai játék két játékos részére, ami egy hagyományos táblából és készletből is könnyedén kialakítható egy kartonból kivágott takaró keret segítségével.

Tic Tac Chec

Megjegyzések