SANTIAGO DE CUBA

A Kuba második legnagyobb városáról elnevezett játékban árucikkeket kell felszednünk és a kikötőben várakozó hajóra juttatnunk. Persze ez nem lesz olyan egyszerű.


A játék elején véletlenszerűen rakjuk fel a táblára a különböző épületek és személyek lapjait, így minden egyes játék különböző lehetőségeket tartogat. A játékosok kapnak egy kis (illetve egy mikroszkópikus) paravánt is, amivel elrejtik a megszerzett árukat a többiek elől. Akinek tökéletes a memóriája, az persze megjegyezheti, kinél mi van, de talán nem sokan lesznek ilyenek. Ezen kívül mindenki kap néhány terméket és némi pénzt, valamint győzelmi pontokat is, amivel elindíthatja a kereskedői karrierjét.


A játék során a város lakóit látogatjuk meg, akiktől bizonyos dolgokat kapunk, majd ezeket a város különböző intézményeiben tudjuk eladni, cserélni. Ha valaki a kikötőhöz lép, akkor kezdődik a hajó feltöltése áruval. A kör elején öt kockával dobva és abból négyet kiválasztva határozzuk meg a kereslet milyenségét és mennyiségét. Ha a hajó megtelik, akkor kifut a kikötőből és helyére új hajó érkezik. A hetedik hajó kifutása után a játéknak vége és a legtöbb győzelmi pontot begyűjtött játékos nyer.


A játékmenet könnyen megérthető, de elég változatos lehetőségeket kínál a taktikázásra. Gyakran keresztülhúzhatjuk a többiek számítását vagy ők a miénket. A komponensek szépek és jó minőségűek. Egy játszma egy óra alatt lejátszható, bevezető játéknak is alkalmas, teljesen nyelvfüggetlen, 2-4 játékos részére.

Santiago de Cuba

Megjegyzések