PROGRESS: EVOLUTION OF TECHNOLOGY

A Progress egy tablóépítő kártyajáték, amiben a játékosok a civilizációikat építik különböző tudományos, kultúrális és műszaki vívmányok kifejlesztésével.


A 7 Csodához hasonlóan ebben a játékban is minden lapnak több funkciója van. A lap által képviselt dolog kifejlesztéséhez tudásra vagy már meglévő vívmányokra van szükség. A lapok eldobásával is tudás birtokába juthatunk. A vívmányok kifejlesztésekor pedig különféle jutalmakat kapunk, amik lehetnek további tudások vagy saját képességeink fejlesztése.


Képességeink határozzák meg többek között, hogy hány lapunk lehet, hány lapot húzhatunk, milyen gyorsan végzünk egy kutatással, vagy hogy hány akciót hajthatunk végre a körünkben. A jutalmak között pedig kaphatunk több befolyást, népességet és hadsereget, amelyek a játék végén érnek majd pontokat.


A vívmányokat különböző korok során haladva próbáljuk megszerezni. A játékosok közötti interakció a paklik esetenkénti megkeverésében merül ki, így akadályozhatjuk a másik játékost egy-egy dobópakliban levő lap megszerzésében, ugyanis a játék során lapot húzni bármelyik aktív pakliból lehet.


A Kickstarteres verzió tartalmaz pár kiegészítőt is, mint a 4. korszak, mérföldkövek, vagy hírességek, melyekkel újabb érdekességekkel bővíthető a játék. A készítők ígérik további korszak kiegészítők megjelenését is. A Progress egy gondolkodtató, passziánsz jellegű, fejlesztő kártyajáték 1-5 fő részére.

Progress: Evolution of Technology

Megjegyzések