AUGUSTUS

Úgy látszik marad az a tendencia, hogy szerencsejátékokról (is) írok. Persze csakis olyanokról, amikkel én is szívesen játszok. Az Augustus is egy ilyen játék.


Lényegében a Bingó mechanizmusát használták fel, de itt nem számokat kell ixelgetnünk, hanem különféle szimbólumokat kell megjelölnünk a rendelkezésre álló jelölőinkkel. Minden kártyán többféle és más-más darabszámú szimbólum található. Ha az adott lapon minden jelet sikerül megjelölni, akkor megszerezzük azt a lapot és az azon levő tulajdonságot. Ez sokféle lehet, győzelmi pont szorzó, újabb jelölők, szimbólum csere, azonnali jelölő elhelyezés és árthatunk is az ellenfeleinknek.


Az aktuális szimbólum lapkáját egy zsákból húzzuk ki, bár aki saját maga készíti el a játékot, az simán megoldhatja egy kis pakli kártyával is, keverés után egyessével felcsapott lapokkal. A Joker lapka kihúzása után minden addig kihúzott lapka visszakerül a zsákba. A lapkákon levő jelekből különböző darabszámokkal találkozunk, vannak jelek amelyekből sok van a zsákban, vannak amelyekből kevés, így némi stratégiát is beleképzelhetünk a játékba. Azért a végeredmény lényegében attól függ, hogy milyen lapok kerülnek elő a húzások során.


Ettől függetlenül a játék szórakoztató, szép és elég rövid, így lehetőség van egymás után több menet lejátszására is 2-6 fő részvételével.

Augustus

Megjegyzések