STEAMPUNK RALLY

Végre sikerült szereznem egy puccos, kickstarteres verziót jó áron. Ebben áttetsző kockák és fém fogaskerekek vannak. A játék maga egyébként egy lapgyűjtős kockalehelyezős verseny.


Aki ismeri a preferenciáimat a társasjátékok terén, az joggal kérdezhetné, mit keres egy kockákat használó játék a gyűjteményemben? Ellentétben a többi kockadobálós szerencsejátékkal, ebben a játékban masszívan módosíthatunk a dobott eredményen, illetve az alacsony értékű dobás van, hogy előny.


Minden körben négy kártyából választhatunk egy draftolós fázis során. A lapokért kockákat vagy fogaskerekeket kaphatunk, valamint beépíthetjük azokat a szerkezetünkbe. Vannak még különleges akciót biztosító lapok is, amiket később bármikor kijátszhatunk. 


A verseny során a dobott kockák értékeivel aktiválhatjuk a járművünk részeit, amelyek újabb kockákat, fogaskerekeket adhatnak, illetve mozgatják és javítják a gépünket, vagy segítenek felszabadítani az aktiváló helyeket. Fontos, hogy masinánkat megfelelő állapotban tartsuk, ugyanis a verseny során egyes mezőkön áthaladva a járművek sérülnek, és akár fel is robbanhatnak.


A fogaskerekek igen fontos részei a játéknak, sokféle módon használhatjuk fel őket. A kockákat újradobhatjuk, vagy a kockadobások értékét módosíthatjuk velük, valamint a lapokon az aktiváló helyeket elfoglaló kockáktól legfőképpen ezek segítségével szabadulhatunk meg a gőz kieresztő fázisban.


A pályát az 5 közbülső elemből hármat kiválasztva építhatjük meg, illetve a pálya lapok két oldalán kétféle helyszín közül választhatunk. Lehtőség van még extra akció helyekkel módosítani az adott pályát, így biztosítható a változatosság az újrajátszások során.


A játékot 2-8 fő játszhatja, akik 16 feltalálóból választhatnak maguknak karatert és ezáltal egyedi járművet. A játék során a kockadobálás és a géprészek aktiválása szimultán történik, azaz mindenki egyidőben dolgozik a saját járművének működtetésén, így nagyobb játékosszám esetén sem nyúlik meg a játékidő. A játékosok közötti interakció lényegében a lapok draftolására és némelyik akciólap kijátszására korlátozódik, de egy nem konfrontatív versenyjátékban nem is igazán kell ennél több. Illetve mindenki eldicsekedhet a saját gépével és a kialakított mesteri kombóival.

Steampunk Rally

Megjegyzések

Megjegyzés küldése