DEEP SEA ADVENTURE

Érdekes módon egy újabb szerencsetoló és ráadásul dobok-megyek stílusú játék került a képbe.  Ebben a játékban 3-6 játékos próbál minél több kincset megszerezni a tenger fenekéről.


A kincseket az egyre mélyülő tengerfenéken haladva vehetjük magunkhoz. Az egyik csavar a játékban, hogy a lépéseknél csak az üres helyek számítanak, a többi játékost átugorjuk, így akár gyengébb dobással is tudunk több mezőt haladni. A másik csavar pedig az, hogy a csapat egy közös levegőkészletet használ. A rendelkezésre álló levegőt egy kis tengeralattjáróra rajzolt számsoron jelöljük.


Minél több kincset hurcolunk magunkkal, annál több levegőt fogyasztunk a lépésünk előtt. Ezen kívül a búvárkodás során minden nálunk lévő kincs eggyel csökkenti a dobott lépések értékét. Ha baj van, akkor megszabadulhatunk a kincseinktől a túlélésért cserébe. A játék 3 körből áll, minden körben nől az esély az értékesebb kincsekre, mert a felvett kincsek helyei kikerülnek a játékból. Ha nem sikerül visszaérni, akkor a nálunk levő kincsek lesüllyednek a tenger fenekére (a sor végére egy kupacba).


A játékban két egyedi D6 kockával dobunk, melyeken 1-től 3-ig vannak számok, így dobásaink értéke 2 és 6 közötti lesz. A dobás előtt el kell dönteni, hogy merülünk tovább vagy inkább emelkedünk, és ez utóbbi döntésünk menet közben nem változtatható meg.  A felvett kincseket nem nézhetjük meg, csak ha visszaértünk a tengeralattjáróra.

Aki házilag szeretné elkészíteni, annak pár ötlet a kártyalapos megvalósításhoz:
A kincsek csoportjai: 
- 0-ás csoport: 16 üres lap + 1 hajó lap
- 1-es csoport: 2x0 pont, 2x1 pont, 2x2 pont, 2x3 pont
- 2-es csoport: 2x4 pont, 2x5 pont, 2x6 pont, 2x7 pont
- 3-as csoport: 2x8 pont, 2x9 pont, 2x10 pont, 2x11 pont
- 4-es csoport: 2x12 pont, 2x13 pont, 2x14 pont, 2x15 pont
A dobókockák helyettesítése:
- 1x2 pont, 1x3 pont, 2x4 pont, 1x5 pont, 1x6 pont
- vagy játszhatjuk egy sima D6-tal is, csak az 1-es dobást 4-esnek kell venni.
Levegő jelölő helyettesítése:
- 25-30 token vagy egyedi számláló tárcsa

Update: Próbajáték után úgy tűnik, hogy sok a 4 db 8-as csoport (talán inkább 4x6-os lenne optimálisabb). Lehet, hogy csak mi voltunk túl mohók, de a három menetből kettőben mindenki meghalt :)

Deep Sea Adventure

Megjegyzések