SIX MAKING

A Six MaKING egy magyar fejlesztésű absztrakt stratégiai játék.


A lépések a könnyebb megjegyezhetőség, megtanulhatóság miatt a sakkfigurák lépései, de a tervező szerint a játék működik bármilyen lépéskombinációkkal is. A cél elsőként elérni a legalább hat elem magas oszlopot úgy, hogy a saját színű korongunk legyen legfelül. A játékban nem csak az általunk lerakott korongokkal léphetünk, hanem bármelyik olyan koronggal, korongcsoporttal vagy részcsoporttal (mindig felülről), melyekkel szabályos lépést tudunk végrehajtani.

A korongokat egymásra helyezve megváltoztatjuk azok tulajdonságát, ezzel a velük végrehajtható lépések módját. Magasság szerint növekvő sorrendben a következő módon léphetünk: 1 - gyalog (ez esetben előre, hátra, jobbra, balra egy helyet léphet), 2 - bástya, 3 - huszár, 4 - futó, 5 - vezér, 6 - király (de aki ezt eléri, nyert)


A játék házilag is könnyen elkészíthető, mivel mindössze egy 5x5-ös vagy 4x4-es játéktáblát és 2x16 fakorongot tartalmaz. A látszólagos egyszerűségére ellenére igen komoly taktikai lehetőségeket rejt, sajnos kizárólag 2 fő részére.

Update: Megjelent három új kiegészítő elem. Az Óriás és Púpos, mindkét színben egy-egy, valamint egy Milady. Az Óriás egy két elem magas elem, ami alapból bástyaként mozog. A Púpos értelemszerűen egy púpos elem, amire nem rakható másik elem. A Milady pedig mindkét játékos számára elérhető, felrakható a táblára. Ha a Milady látható, akkor arra kell rakni a következő lépésként, amennyiben az lehetséges.

Six MaKING

Megjegyzések