STAR REALMS

A Csillagkirályságok című játék egy sikeres Kickstarter kampányból született meg és elég nagy port kavart. Egy sci-fi témájú Deckbuilding azaz Pakliépítő játékról van szó. A lapok lényegében két csoportra oszthatók, az űrjárművekre és az űrbázisokra. A bázisok elpusztításukig a játékos előtt maradnak, a járművek viszont körönként cserélődnek.


Két játékos küzd egymás ellen, próbálnak egyre jobb lapokat gyűjteni és aztán reménykednek, hogy az ezáltal létrejövő kombók segítségével leamortizálják ellenfelük erejét / hatalmát / befolyását - ki hogy akarja hívni. Az elég jelentős szerencsefaktort a megfelelő lapok begyűjtésével lehet ellensúlyozni, de végső soron elég sok múlik a lapjáráson. Emiatt sokan lesznek, akiknek nem fog bejönni a játék. Viszont aki egy könnyedebb, gyors, tematikus csatázásra vágyik, annak minden bizonnyal elnyerheti a tetszését.


A lapokkal különféle akciókhoz juthatunk és többféle jutalmat kaphatunk. Pénzhez juthatunk, amiből új lapokat vásárolhatunk, támadhatunk, növelhetjük az erőnket, lapokat húzhatunk vagy dobhatunk / dobathatunk el, védelmi és kereskedelmi bázisokat állíthatunk fel, valamit egyéb különleges képességeket nyerhetünk. A játékban négyféle frakció (négy szín) szerepel, melyek egymást erősítve újabb jutalmakat adnak és brutális lánckombinációk jöhetnek így létre.


Játszhatjuk digitális formában is mobil eszközökön vagy számítógépen, ahol akár történet alapú küldetések (és módosított szabályok) formájában is meg lehet próbálni legyőzni a képzeletbeli ellenfelet. Kapható hozzá sok kiegészítő pakli is, amikkel tovább bővíthető és színesíthető a játék.

Háziszabályok:
- Csak 4 lappal játszunk 5 helyett
- Egy (vagy bárhány :D) lapot megtarthat kézben a játékos a következő körre
- Az 5-ös trading row helyett 3x4-es elosztást használunk, azaz három sorban 12 lap érhető el mindenki számára. Ebből az alsó sor a tényleges áron vihető, a középső 1-gyel drágábban, a felső pedig 2-vel kerül többe. Amikor egy lap kikerül valahonnan, akkor a fölötte lévő lapok csúsznak lejjebb, a közös pakliból pedig mindig csak a legfelső sor töltődik.

Star Realms

Megjegyzések