LEWIS & CLARK

Amerika feltérképezése, expedíció keletről nyugatra, indiánok, felfedezők, gyönyörű grafika, bla-bla-bla. Már annyian írtak erről a játékról, hogy nem fogom ismételni az általánosságokat.


De akkor milyen is a játék? Nos pakliépítős... illetve nem teljesen. Inkább munkáselhelyezős... azaz nem egészen. Inkább motorépítős... háttööö nem igazán. Ez ilyen versenyzős... igazából nem teljesen. Szóval ilyen szerencsejáték... na neeeem, azt már nem. Ebben a játékban tervezel és végrehajtasz. Ha nem megy egyféle képpen, akkor megpróbálhatod másféle képpen. Ha nem megy másféle képpen, akkor megpróbálhatod harmadik féle képpen. Ha úgy sem megy, akkor időközben biztosan felszabadul az első féle lehetőség. Szóval a lényeg, hogy kitaláld, mikor mit kellene csinálnod, hogy minél optimálisabban használd ki a körödet. De időbe fog telni, amíg megismered a lehetőségeidet, a rengeteg kártyalap nyújtotta akciókat és hogy mikor melyiket érdemes használni.

Szerencsére van mód szóló játékra, ahol gyakorolhatod a játékot, fejlesztheted a tudásod. A magányos játék igen nagy kihívás, mivel az ellenfeled folyamatosan megy árkon-bokron át, mint egy tank, neked viszont meg kell küzdened a hegyekkel és folyókkal. Lényegében adott számú akcióból kell kigazdálkodnod, hogy előbb érj a célba mint Mackenzie. A gyári szóló mód helyett inkább az itt olvasható szabállyal ajánlott magányosan játszani, sokkal nagyobb élmény, jobb kihívás.


A társas játék során viszont van lehetőséged taktikázni. Figyelheted az ellenfeleidet és felhasználhatod az ő általuk kijátszott lapokat és indiánokat is. Mindig van egy lehetőség a ténykedésre, csak okosan és ügyesen kell döntést hozni. Érdemes az első játékot ketten lejátszani és fokozatosan bevonni új játékosokat. Öt fővel csak tapasztalt játékosoknak ajánlott nekivágni.

És még egy jótanács. A szabálykönyvet oda vissza be kell vágni, mert vannak apró dolgok, amik ismerete nélkül a saját dolgunkat keseríthetjük meg a játék során.

Lewis & Clark

Megjegyzések

Megjegyzés küldése