THEBES: THE TOMB RAIDERS

A Théba játéknak van egy táblás és van egy kártyás verziója. Ez az utóbbi. Hasonlóan a Hét Csodához ez is gyűjtögetős játék, de itt jóval többféle cselekvési lehetőségből választhatunk.


A feladatunk, hogy négy helyszínen ásatásokat végezve minél több kincset szerezzünk, illetve azokat vagy kiállításokon bemutassuk, vagy eladjuk múzeumok részére. Az ásatásokhoz "tudás"-ra van szükségünk, amiket könyves lapok megszerzésével gyűjthetünk be. Ezen kívül vannak még természetesen különféle akció lapok is, melyek segítenek a feladatainkban.


A játék során minden tevékenységünk bizonyos időt vesz igénybe, és ez fogja meghatározni a játékosok közötti lépési sorrendet. Hasonló módon mint a Patchwork-ben, itt is az lesz soron aki az idővonalon a leghátul áll. A lapokat egy központi tábláról vehetjük meg bizonyos időmennyiségért cserébe, majd tudásaink birtokában meghatározott számú ásatást végezhetünk, ahol ha szerencsénk van, különféle értékes vagy kevésbé értékes kincseket találhatunk. A tevékenységeink szintén időbe kerülnek, úgyhogy megfontoltan, taktikusan kell megválasztanunk őket.


A játék végén a különféle helyszínekből tudástöbbséget szerző játékosok külön jutalompontokat kapnak, tehát érdemes minél több tudást szerezni, hiszen a tudás az ásatásokhoz is elengedhetetlen. A játékot 2-4 játékos játszhatja és ugyan töménytelen lap van a készletben, egy forduló viszonylag gyorsan lepörgethető. A játékban 4 lap nyomdahibás (és a játékszabály is), de a kiadó kérésre díjmentesen küld helyettük új lapokat.

Thebes: The Tomb Raiders

Megjegyzések