KING OF TOKYO / TOKIÓ KIRÁLYA

A Tokió királya egy elég király játék. Bár nem szeretem a kockadobálós szerencsejátékokat, de ez a játék mégis megfelel a kényes ízlésemnek, mivel a szerencsefaktor mellett jelentős funfaktorral is rendelkezik és néminemű taktikai elemeket is tartalmaz.


Kétféleképpen érhetjük el, hogy mi legyünk Tokió királya. Vagy elsőként gyűjtünk össze 20 pontot, vagy mindenkit kirugdalunk a városból és környékéről, magyarán szólva mindenki más elhalálozik. A játékot 10 élettel és 0 ponttal kezdjük és 2-6 személy játszhatja.


Kezdetben hat kockával dobunk, de az akciókártyáknak köszönhetően még két kockát valamint egy rakás különleges képességet szerezhetünk, amivel különféle jutalmakat kapunk, illetve jobban árthatunk a többieknek. Kétszer dobhatunk újra és a dobások végeredményeként pontot, életet, energiát kaphatunk, valamint támadhatjuk a többieket. Aki a városon kívül van az azt támadja aki a városon belül van. Aki viszont a városon belül van, az mindenki mást támad, aki a városon kívül van.


A városban levő delikvens viszont nem tud gyógyulni a kockákkal dobott eredmény hatására. A városba bejutásért 1 pont jár, és ha még akkor is a városban vagyunk, amikor újra ránk kerül a sor, akkor 2 pontot kapunk. Ha valaki megtámadja a városban levő játékost, akkor a megtámadott dönthet úgy, hogy elhagyja a várost. Ekkor a támadó játékosnak kell a helyére állnia. A városba.


A kártyalapokból jelentős mennyiség áll rendelkezésre, úgyhogy lehet variálni. Persze ha valakinek nincs szerencséje a dobásokkal, akkor előfordulhat, hogy hamar kiesik, de mivel a játék nem tart túl sokáig, addig is drukkolhat a többieknek. Aztán jöhet egy újabb menet.

King of Tokyo / Tokió királya

Megjegyzések