TIDES OF TIME / LANDERA

És ismét egy újabb absztrakt mikrogame, ami egyszerűen elkészíthető, bármilyen grafikával. 18 lapból áll, 5 féle színből van 3-3 lap és van 3 színtelen. Minden lapon van egy szöveg, ami leírja, hogy mit lehet az adott lappal elérni. Ez lehet győzelmi pont vagy egyéb effektus. A játékot kizárólag 2 személy játszhatja. Az általam készített változatot Landera-nak neveztem el.


Mindkét játékos kap 5 lapot, a többi lapból húzópakli lesz. A játék 3 fordulóból áll, minden forduló végén pontszámlálással. A játékosok választanak egy lapot a kezükből amit képpel lefelé leraknak maguk elé majd egyszerre felfordítják. A többi lapot elcserélik egymással, majd ismét választanak egy lapot. Mikor mind az öt lap lekerült az asztalra, a körnek vége és kiértékelik az eredményt a lapokon levő szövegek alapján.


A következő forduló előtt mindketten felveszik az előttük levő 5 lapot, egyet választanak belőlük, és leteszik képpel felfelé maguk elé, majd erre a lapra rátesznek egy tokent. Ez a lap ugyanúgy játszik mint a többi, csak ezt már nem lehet felvenni a következő fordulókban. Ezután a maradék 4 lapból választanak egyet amit eldobnak képpel felfelé. A maradék 3 lap mellé pedig húznak még két lapot, és kezdődhet a következő forduló.


A harmadik forduló kiértékelése után összegzik a három pontszámot és az nyert akinek többet sikerült gyűjtenie.

Tides of Time

Megjegyzések