THE BLUE LION / THIEVES

A Kék Oroszlán című játék egy hardcore memória és logikai mikrogame. A saját verzióm a Thieves nevet kapta és igen egyszerűen elkészíthető, mivel a játék összesen 6 lapból áll. A lapok két oldalán 4 féle kép található minden kombinációban. A fekete és fehér hátterű Tolvajok, a vörös hátterű Fejvadász és a zöld hátterű Gyémánt. Minden kép a hat lap közül pontosan három lapon szerepel, és egy lap két oldalán soha nem szerepel ugyanaz a kép.


A játékot 2 játékos játsza, akik eldöntik, ki lesz a fekete és ki lesz a fehér Tolvaj. A lapokat összekeverik és kiszórják az asztalra. Ezután elkezdenek egy sort formálni belőlük az asztal közepén. Felváltva választanak egy lapot és azt a kialakuló sor egyik végére rakják. A lerakásnál meg is fordíthatják a lapot, de csak akkor ha már eldöntötték, hogy a sor melyik végére fog kerülni. A sor kialakítása közben az egyik játékos egyszer passzolhat.

Miután a sor elkészült, a következő három akció közül választhat a soron következő játékos:
  • A sor végén levő kártyát átrakja a sor másik végére. Fordítani ebben az esetben nem lehet.
  • Megcserél két szomszédos kártyát, melyek egyike sem sorvégi lap.
  • Megfordít egy kártátyát.
A soron következő játékos nem ismételheti meg az ellenfele előző lépését.
A cél, hogy különféle kombinációk kirakásával elsőként szerezzünk 7 pontot.
  • Ha két Fejvadásszal közrefogjuk az ellenfél Tolvaját, akkor 1 pontot kapunk. Természetesen ha véletlenül a saját Tolvajunkat sikerül közrefogni, akkor az ellenfél kapja a pontot.
  • Ha két saját Tolvajjal közrefogunk egy Gyémántot, akkor 2 pontot kapunk. Ha véletlenül az ellenfél két Tolvajával fogattunk közre egy Gyémántot, akkor ebben az esetben is az ellenfél kapja a pontokat.
  • Ha sikerül 3 Gyémántot egymás mellé rakni, akkor 3 pontot kapunk.
Sikeres kombináció esetén a háromból a középső lapot a soron következő játékos kapja meg, aki miután lépett, a megkapott lapot a sor egyik végére helyezi, de ezzel a lépéssel soha nem szerez pontot. Ahogy a játék elején, ebben az esetben is fordíthat a lerakott lapon, miután eldöntötte, hogy a sor melyik végére helyezi azt. Ezután a másik játékos következik.


A játék nem egyszerű, annak ellenére, hogy mindössze 6 lapból áll. Nagyfokú koncentráció és remek vizuális memória szükségeltetik hozzá, ezért csak hardkór gémereknek ajánlott.

The Blue Lion

Megjegyzések