SEVEN DRAGONS

A Hét Sárkányok egy viszonylag egyszerű absztrakt játék lenne, de néhány speckó kártyával elég jól megkavarták a játékmenet, így szó szerint színesebbé tették az alap mechanizmust.


A játékban dominószerűen kártyalapokat kell egymás mellé, alá, fölé rakosgatnunk úgy, hogy legalább egy szín passzoljon a szomszédos kártyával. Ha több is passzol akkor jutalomkén lapokat kapunk, amelyekből jobban tudunk majd variálni.

Minden játékos kap egy célkártyát, amin egy szín szerepel az ötből. Ebből a színből kell kialakítani egy hetes csoportot. Akinek ez elsőként sikerül, az nyer. Csakhogy vannak bizonyos extra kártyák is, melyekkel különféle akciókat hajthatunk végre, mint például elcserélhetjük a célkártyánkat. Ekkor persze azonnal fordul a kocka, hiszen aki eddig mondjuk kék színt gyűjtögetett az most valaki más malmára hajtotta a vizet. Az akciókártyák maguk is rendelkeznek egy színnel, tehát a játéktér közepén levő elem színe is változhat ezen kártyák kijátszásával. Azért mondom, hogy változhat, mert az akciókártyát úgy is ki lehet játszani, hogy csak a rajta szereplő akciót hajtjuk végre, de a színcserét nem. Ilyenkor a lapot a többi akciólap alá helyezzük. Azt is megtehetjük, hogy csak a színcserét végezzük el és az akcióról lemondunk.


A játék során nagyon résen kell lenni, figyelni a többieket és lehetőség szerint gátolni mindenkit a látszólagos célja elérésében. A célkártyák cserélődésével persze idővel tudható, sejthető lesz, ki mit szeretne kirakni, de bármikor borulhat a terv, ha valaki akciózik.

Seven Dragons

Megjegyzések